Пловдивчанка чу в слушалката "Мамо, помощ, бият ме, спаси ме"! Ето посланието й!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (9)
13:52 / 06.12.2017
66793
Млада жена се обърна към редакцията на Plovdiv24.bg, за да сподели за случай за опит за телефонна измама, жертва на която за малко да стане самата тя днес. Целта й е една - да бъдат предупредени повече хора. "От непознат за мен номер се обади детски глас, който каза дословно: "Мамо, ало, помощ, бият ме... Спаси ме...". Последва хленч в слушалката", разказва тя. 

"Аз успях да кажа само, че има грешка и да попитам на кого се обажда, след което връзката прекъсна. Интонацията, гласът бяха съвсем истински. Детето, според мен, дори се разплака, преди да прекъсне връзката. Наистина бих повярвала, ако беше възможно да се случва на мое дете. 

Сега по себе си разбирам колко умело манипулират с чувствата и разума на хората тези изроди, които смеят да печелят по този начин. За част от секундата, в която мозъкът ми още не е усвоил информацията, че това е измама, аз бях готова да "спасявам" и да вярвам на измамата.

Призовавам всички, бъдете много внимателни! Напомнете още веднъж на баби, дядовци, по-възрастни роднини, родители и приятели за себе си, кажете, че сте живи и здрави и да не вярват на обаждания от никой друг, освен лично обаждане!".

Жената е подала сигнал на телефон 112. "Много отзивчива и компетентна операторка (след разговор с районното) каза, че единственият начин за реакция е да отида лично и да подам писмено заявление, за да си запишат номера, ако евентуално пак ми звънне... Нещо, което всеки човек със стандартно работно време и куп домашни задължения извън работа физически не може да направи, съжалявам. Затова - още веднъж, бъдете здрави и много внимателни!".

Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).