Пловдивчанка: Трошим си колите всеки ден

Автор: Диана Бикова
Коментари (4)
19:09 / 06.11.2023
7659
Сигнал за бездействие на строителите на Южния обходен колектор в район "Южен" изпрати читателка на Plovdiv24.bg. Ето какво ни написа:

"Здравейте, следя сайта с интерес. Каня Ви на "Александър Стамболийски" 7, отсечката между затвора и HMC Металцентър. От 6 месеца минимум работници и техника не сме видели.

Живеем в кооперацията зад бетоновъзела. Блоковете са общо 15, като половината са заселени. Откакто е започнал ремонтът на булеварда, ние нямаме път, по който да се включим в булевард или в нормална улица. Малко да завали и става блато.

Да не казвам по този път, застлан с камъни, как карат някои коли и каква опасност представлява това за пешеходците. Няма тротоар, няма осветление. За мръсния въздух няма да коментирам, в момента е последният проблем. Точно пред училище "Антон Иванов" зее огромна дупка, въпрос на време е да пропадне и да вземе своите жертви. 

За да се включим към "Беломорски", предполагам знаете, но от години там няма път. "Беломорска" е в окаяно състояние, само строителна техника може да мине оттам. За да се включим към "Димитър Талев", минаваме зад "Оазиса" - там елате да снимате, кратерите са дълбоки по 1 метър. Трошим си колите всеки ден. Таксита не идват. Не дай, Боже, се наложи да дойде линейка или пожарна.

Ще се радваме да отразите и този участък от "Александър Стамболийски". Знам, че едва смогвате с всички оставени ла*на по града /извинявам се израза/, но тук определено има материал. Благодаря и успехи!"

Че не се работи ритмично на бул. "Александър Стамболийски" потвърдиха от пловдивското дружество ВиК, което изпълнява проекта за изграждане на Южен обходен колектор.

Строителните дейности се извършват от консорциум фирми, които имат срокове в договорите си. От около 3 месеца обаче офанзивата е насочена към съоръжението в участъка на пробива "Модър - Царевец", за да се завърши този обект, обясни инж. Антон Гълъбов от ВиК - Пловдив. В района на софийската жп линия остават дребни козметични дейности и веднага след приключването им строителите ще се върнат на "Ал. Стамболийски". Очаква се това да стане около 15-20 ноември.

Обектът е изключително сложен, тъй като по булеварда минава газопровод. Заради предстоящия отоплителен сезон по последният участък към Коматевския възел ще се работи през пролетта догодина.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)

Още по темата (130):
08.05.2024 Монтират огромни тръби по бул. "Александър Стамболийски"
01.05.2024 Кметът на "Южен": На мен също не ми харесва, но сме в заварено положение
30.04.2024 Вече асфалтират улица "Петър Стоев"
27.04.2024 Сигнал: Това истина ли е?
02.04.2024 Заради ремонт затварят за движение ключово кръстовище в Пловдив
31.03.2024 Важно: Затварят за движение ключово кръстовище в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
"Дни на музиката в Балабановата къща" в предаването "Цветовете на...
Рали шампион: Ако аз трябва да мина с 200 км/ч по този участък пр...
Камери са заснели движението на джипа и момента на трагедията
Инструктор: Самонадеяността на младите водачи води до тежки ПТП-т...
Лиляната изпрати абитуриентите
Нов инцидент на мястото, на което стана фаталният сблъсък с джипа...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).