Пловдивчанка: Шофьор по линия №9 унизи безпомощен пенсионер! Докога?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
08:47 / 21.01.2013
9455
Пореден сигнал за некоректно отношение към пътниците, ползващи или опитващи се да ползват масовия градски транспорт в Пловдив получихме на редакционната поща на Plovdiv24.bg. Този път става въпрос за неприятен инцидент по линия №9, обслужвана от "Градски транспорт" на небезизвестния Ангел Батаклиев. Ето и гледната точка на нашата читателка Венета Ташева, явно станала пряк свидетел на разигралата се ситуация:

На 17.01.2013 г. в 8.00 ч. пътувах с автобус РВ1516 АТ по линия №9. Възрастен и трудноподвижен гражданин с бастун се опита да се качи на спирката преди училище "Димитър Матевски" в "Тракия" в посока Централна гара. Може би бе тръгнал към някоя поликлиника, като съдя за видимо лошото му здравословно състояние. Тогава шофьорът хлопна тенденциозно вратата пред него и като потегли, започна да ругае и обсъжда с контрольора това, че нищо не могат да му направят. Унизеният дядо махаше безпомощно с бастунчето след автобуса.

Грозният коментар между двамата и подигравателното отношение ми дойдоха в повече и открито заявих, че заставам на страната на гражданина и ще сигнализирам, където трябва. Питам се - докога такива служители ще остават несанкционирани, може би е добре да отстъпят работното си място на друг, осъзнал, че в задълженията му влиза не само безопасното превозване на пътниците, но и съответното културно обслужване и внимателно отношение към възрастни, инвалиди, а и не само към тях. С уважение и очакване за адекватна реакция.

От фирмата-превозвач заявиха пред репортер на сайта, че вече тече проверка по случая и при доказване на вина, провинилите се ще бъдат санкционирани най-вероятно с глоба.

Виж коментарите (12)

Още по темата (332):
16.04.2024 Шофьор на автобус към ученици в жегата: Пускам парното, да видим кой ще издържи повече!
08.04.2024 В Пловдив: Залостиха вратите на градски автобус с парцал
26.03.2024 Ученичка от Пловдив: Това не е нормално, вземете мерки!
12.01.2024 Пловдивчанин предложи градският транспорт да стане безплатен
08.01.2024 Шофьор пуши в насрещното, кондукторка мести крака на пътничка - пречил й
07.12.2023 Пътник наби шофьор на градски автобус в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).