Пловдивчанинът, убил сина си, разказа за ужаса и ежедневния тормоз

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
12:26 / 03.10.2017
22871
Апелативен съд - Пловдив потвърди като правилно и законосъобразно определението на Окръжен съд - Пловдив, който отказа да уважи искането на Окръжна прокуратура за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Костадин Пелтеков.

Съдът намери, че от доказателствата по делото, подкрепени с балистична експертиза, експертни справки и свидетелски показания, може да се направи обосновано предположение, че Костадин е извършил престъплението, в което е обвинен. В същото време обаче не е налице реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление. 

Според съда адекватната мярка за неотклонение е "подписка". Спрямо Костадин е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 116 ал.1 т.3 пр.3-то във връзка с чл. 115 от НК за това, че на 23.09.2017 г. в землището на Куклен, местността "Сай дере" умишлено е умъртвил рождения си син С. П.

В днешното съдебно заседание бяха представени доказателства за отличните характеристични данни на Костадин, както и за грижите, които е полагал заедно със съпругата си, за лечение на сина им Стоян от наркозависимост в продължение на повече от десет години. Социалните служби са поверили на Костадин и съпругата му за отглеждане 7-месечното им внуче от деня на изписването на бебето от родилния дом за срок от две години. Съдът допусна да бъде разпитан съсед на Костадин, който описа обвиняемия като грижовен баща и дядо, който в същото време ежедневно се грижи и за 90-годишната си майка.

В последната си дума пред съда Костадин разказа за ужаса и ежедневния тормоз, на който синът ме е подлагал години наред както него и съпругата му, така и цялото семейство и поиска да му бъде даден шанс да отгледа детенцето на сина му. Определението е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.

Виж коментарите (9)

Още по темата (11):
20.11.2019 Жената на Костадин, убил сина си, разказа тежката история на семейството
20.11.2019 Костадин Пелтеков, който уби сина си край Пловдив, днес чу присъдата!
20.11.2019 Костадин Пелтеков призна за убийството на сина си!
26.09.2017 Ето мотивите на съда да пусне убилия сина си Костадин Пелтеков
26.09.2017 Пуснаха срещу "подписка" Костадин за убийството край Пловдив!
26.09.2017 Трагични обстоятелства и жесток тормоз довели до синеубийството във вила до Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).