ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанинът, спечелил най-големия джакпот в историята, се появи, вече си харчел парите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:05 / 19.02.2021Коментари (2)8468
©
За първи път от години за 2020 г. предприятието е на плюс, казва изпълнителният директор на тотото Любомир Петров е изпълнителен директор на Държавно предприятие “Български спортен тотализатор" от 20 февруари миналата година. Завършил е висше образование в столичния Технически университет. Преди тотото е оглавявал дирекцията за търгове и процедури в “Информационно обслужване". Преди това е бил мениджър бизнес развитие и търговски директор на “Телелинк". Ето какво сподели той пред "24 часа" за късметлията, спечелил най-големия джакпот в историята на България. Припомняме, че късметлийският фиш бе пуснат именно в Пловдив.

- Г-н Петров, появи ли се човекът, който грабна най-голямата единична печалба в историята на тотото от 8 431 125 лева с фиш за 5,60 лева?

- Да, появи се. Разписах му документите и парите вече са при него. Пожелах му да ги харчи разумно. Защото това е най-важното. Обикновен човек, работи. Редовен участник в тиражите на тотото. Дори лично ми обеща да продължи да играе. Съжалявам, че не може да го покажем заради ограниченията на закона, но човекът бе изкрено щастлив. А в крайна сметка една от целите на тотото и неговите игри е да прави хората щастливи в трудни времена.

- Очаквахте ли в поредни тиража да падне джакпотът?

- Не може да се предвиди кога ще се спечели джакпотът. Просто това са правилата на числовите игри. Но си спомнете колко месеца преди това джакпотът все убягваше от нашите клиенти. За да надмине 8 милиона лева и да влезе в тройката на най-големите в историята на тотализатора.

- Мина вече година, откакто поехте нещата. Каква е равносметката?

- За ситуацията - добра. Най-важното бе, че за първи път от години насам завършихме финансовата 2020-а на печалба от 5 милиона лева. В изключително трудни условия - пандемия, затваряне на хората. Радвам се, че те ни повярваха и им харесаха игрите ни. Изключително важно бе да спечелим лоялността на клиентите в тази ситуация. И смятам, че го постигнахме. Това обаче ни поставя нови цели за следващите години. Не смятаме, че сме свършили работата си напълно. Тепърва има неща, които желаем да подобрим. Това е амбицията на цялото ръководство на тотото.

- Какви са плановете ви за печалбата?

- Тя ще бъде вложена в разширяване на мрежата на пунктовете, които имаме. В момента имаме около 1500 точки, където може да се играе. И то с договорите, които сключихме с някои вериги. Това е крайно недостатъчно. Трябват ни поне още толкова. Не очаквайте да сме като някои наши бивши конкуренти да сме във всяка будка и на всеки ъгъл, но мрежата е крайно необходимо да бъде разширена. Така ще успеем да постигнем и своята главна цел - повече приходи за българския спорт и култура.

- Казахте, че още този месец ще се появи нова игра. Каква е тя?

- Играта е много интересна. Става въпрос за “Бързи 1000". Тя е с коренно променена концепция. Вместо да се търси една голяма печалба, сме наситили талоните с такива по 1000 лева. Което не са малко пари. Разчитаме точно това да привлече хората. Които сами да ни направят реклама. От уста на уста. Планираме да пуснем и втора част на “Шампионски кръстословици", която бе изключително успешна. Плановете ни са всеки месец да се появява по една нова талонна игра. За улеснение на нашите клиенти направихме нещо като карта на лотарийните ни игри. Тя вече може да бъде намерена във всичките ни пунктове.

- А не мислите ли за нови цифрови игри?

- При цифровите игри приоритет остава влизането на “Евроджакпот" в България. Имаме техните уверения, че това може да се случи до началото на 2022 година. Нашето желание е това да се случи дори това лято. Само да спомена, че в петък джакпотът в тази игра ще бъде 21 милиона евро. Представяте си какъв интерес ще предизвика тя в България.

- Говори се, че ще настъпят големи промени и на сайта.

- Абсолютно. Говорим за една напълно нова платформа, както и мобилни приложения. На него ще има всичко - онлайн казино, онлайн букмейкър. Ще бъде един съвсем нов продукт. Сегашният сайт е правен преди доста години и не е атрактивен за хората. Искаме да сме на нивото на останалите хазартни оператори, които развиват дейност в България.

- Това означава ли край на Тото 1? Все пак с него започва историята на тотализатора.

- Не. Тото 1 остава като наземна игра и ще го запазим. Тук говорим за спортни залагания с коефициенти, изцяло нова модерна платформа, както е по цял свят. И рязко влизане в дигигалния свят.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
В условията на Тотото пише: Чл. 38. (1) Всеки приносител на квитанция, премирана с предметна награда и/или парична печалба на стоиМ†ност над 10 000 лева, се съгласява неговото име, снимки и клипове, съдържащи лика му и отразяващи получаването на наградата, да бъдат публикувани и съобщавани в средства за масова информация, в това число и на Интернет саиМ†та на Организатора. (2) Всеки приносител на квитанция, премирана с предметна награда и/или парична печалба на стоиМ†ност над 10 000 лева, се съгласява да бъде сниман, записван и да участва в публични прояви на Организатора, без за това да получава допълнително възнаграждение. (3) Публична проява по смисъла на предходната алинея означава подготовката, осъществяването и излъчването/публикуването на репортаж или интервю в средства за масово осведомяване /радио, телевизия, преса, интернет/, както и участие във видео клипове и/или видео анонси и/или телевизионни/радио продукция, собственост и/или инициирани от Организатора.
0
 
 
Тоя защо лъже, че "парите вече са при него"!?! И те ги дават разсрочено, но за 14 години, всеки месец! И в условията, пише, че си съгласен да те снимат... тук нещата ПОНАМИРИСВАТ!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: