Пловдивчанин загази сериозно заради безцветна течност с 96,5 алкохолни градуса

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
15:29 / 13.09.2019
9243
2000 литра спирт задържаха митнически и полицейски служители при проверка в района на великотърновско село. Митнически  служители от ГД "Митническо разузнаване и разследване“ и полицейски служители от местното районно управление извършват проверка на подозрително превозно средство – товарен микробус, паркиран пред частен дом, като откриват, че превозва две пластмасови цистерни с вместимост по 1000 литра всяка, пълни с безцветна течност.

Митническите служители извършват полеви тест с денситометър и измерват, че безцветната течност е с 96,5 алкохолни градуса и представлява спирт. В рамките на проверката лицето, управлявало микробуса, не са представени документи по реда на Закона за акцизите и данъчните складове за заплащане или обезпечаване на дължимия акциз. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на РП Габрово.  Товарният автомобил, марка "Фолксваген", с пловдивска регистрация, е бил управляван от 28-годишен жител на Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кои легенди от музикалната индустрия пристигат в Пловдив и тази г...
Ръст на населението в Пловдив и областта
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).