Пловдивчанин възмутен от новата "синя зона"

Автор: Васил Динев
Коментари (4)
10:35 / 26.09.2017
8364
Здравейте, искам да изкажа възмущението си от поредния фарс във връзка с новата "синя зона", обхващаща улиците "Леонардо да Винчи", "Петър Парчевич", "Георги Раковски" и "Щросмайер". Така читател на Plovdiv24.bg започва сигнала си до нашата медия. И продължава. "Първото фрапиращо нещо е, че има общо двама служители, които са отговорни за събирането на таксите за всички улици. Липсват паркомати. 

Неспособността на "синя зона" да организира таксуването на паркирали дава повод за поява на двоен стандарт и дискриминация: тези, които не плащат, остават безнаказани за сметка на тези, които си плащат. Да не говорим, че тези улици са еднопосочни и масово се паркира от лявата страна по посока на движението, което е забранено, ако пречи, докато дясната е самата "синя зона". Тоест или паркираш на забранено, или паркираш на "синя зона" без последствия - няма глобени със стикер, няма поставени скоби, да не говорим за "паяк".

Тоест тези, които си плащаме "синята зона" или вече идваме с градски транспорт или велосипед, излизаме балъци. Това е поредната лоша политика на община Пловдив да взима решения, без да има капацитет да ги спази подобно на ремонтите на "Бриколаж", "Коматево" и други.

Друг казус, който се заформя в момента, е, че живущите на тези улици съвсем естествено си изкарват сини стикери за 50 лева на година и паркират пред домовете си ежедневно и реално самата "синя зона" се обезсмисля, понеже пак няма къде да се паркира. Уж целта на това решение беше се ограничи трафикът и паркирането в район "Централен", но уви това няма как да се случи". 


Виж коментарите (4)

Още по темата (265):
21.04.2024 Множество злоупотреби с инвалидни стикери в Пловдив
16.04.2024 Ударна ревизия на служебните паркоместа в Пловдив
01.04.2024 Проблемът с паркирането в Пловдив се задълбочава
10.01.2024 Пловдивчанин: Висша некадърност! Нямат право да слагат скоба на такава
кола!
05.10.2023 Въведоха системата за умно паркиране в Пловдив
28.08.2023 Важно съобщение за шофьорите за синята зона в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).