Пловдивчанин в патова ситуация, полицай го плаши със съд!

Автор: Васил Динев
Коментари (30)
17:01 / 21.09.2016
15272
Читател на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията на сайта, за да разкаже какво е преживял днес:

Здравейте. Неволно станах участник в доста неприятна ситуация на улица "Радецки" №18а до Данъчното. Ще се опитам да карам по-накратко, защото "сагата" е направо убийствена. 

В общи линии, минавайки по ул. "Драган Цанков" (малката улица до Markovo tepe Mall, която ви изкарва на бившото заведение "Мохито"), вие ставате участник в жалко подобие на хоръра Saw ("Пъзел"). 

Играта е следната:

Когато преминете по ул. "Драган Цанков" и завиете наляво (единственият възможен избор ("Гладстон" е в ремонт)) по ул. "Иван Андонов", опитвайки се да изпъплите от целия този ужас (затворени/забранени улици + ремонт) и установявате, че единственият ви изход, след това е надясно (по ул. "Радецки" в посока "Гладстон", там до вчера беше отворено).  

"Уловката" е, че изходът на улица "Радецки" надясно към "Гладстон" също е затворен от самия ремонт (до вчера се минаваше). Между другото нямаше знак за ремонт на съответната улица.

Както и да е, тръгвам да се махам от там, защото бързам и за работа (бях в обедна почивка). Тръгвайки да се връщам обаче осъзнавам, че:

Както казах "Радецки" надясно е затворена за ремонт - наляво е забранено да се минава (еднопосочна улица). Назад по ул. "Иван Андонов", откъдето дойдох - също е забранено!

Казах си "по дяволите", минавам през данъчното и излизам на "Васил Априлов", забранено не забранено, няма да спя там я.

Тръгвайки да минавам от там, видях 2 мотора на звено "Сигма" към КАТ, казах си нормално при това объркване са сложили полиция, за да контролира трафика.

За мое нещастие "ударих на камък", полицаят ме отби и реши, че "ще се глобяваме". В този момент започнах да му обяснявам ситуацията, въпреки че според мен за да спрат някои за проверка или нарушение - първо трябва да се запознаят с пътната обстановка, знаците наоколо и т.н. 

Както и да е аз му обясних на господин полицая, като той започна да спори с мен и да ме убеждава, че има начин да мина към "Гладстон" (тоест през ремонта...). Добре че наблизо започнаха да се събират много хора и всички вкупом започнаха да обясняват на полицая за "казуса", който се е образувал след затварянето на "Гладстон".

Добре че имаше и един човек от "Паркинги и гаражи", които също обясни на полицая, че там редовно стават скандали за предимство и т.н.

Полицаят яхна мотора и тръгна да преглежда знаците, убеден в правотата си. Аз бях сигурен, че няма откъде да се върне и за това започнах да снимам видеоклип, на който съответно снимах полицая как минава по същия начин като мен и "нарушава закона".

Като дойде, си мислех, че ще се извини и ще ми върне книжката, като след това ще обезопаси района с цел да няма ПТП-та и разправии на шофьори. 

Да, ама не! Започна да се заяжда за това, че съм го снимал, започна да сипе заплахи, че ще ме съди и дори щял да ми напише акт за това.... представяте ли си. 

Аз започнах да му обяснявам, че това няма как да стане, при което започна да крещи, че ако иска, може и за знака да ми напише акт. Съответно му отговорих, че актът ще отпадне веднага, особено при наличието на толкова много свидетели (поне 10 човека) и клип.

Обясних му, че бързам и ми губи времето, докато зад гърба му хората се чудят как да се разминат и минават още "сума ти" хора хванати в капана. Накрая със 100-часови уговорки ме пуснаха да си ходя.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (30)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).