Пловдивчанин съзря голяма несправедливост, знаещи му отговориха подобаващо

Автор: Васил Динев
Коментари (3)
13:49 / 22.02.2018
13334
Пловдивчанин потърси Plovdiv24.bg, за да разкаже: Здравейте, от доста време ми се иска да чрез Вас да задам един въпрос към кмета на Пловдив и към началника на КАТ - Пловдив, а именно: защо на никого не му прави впечатление висящите по време на движение на степенките на сметоизвозващите автомобили цигани, а когато дойдат абитуриентските празници, катаджиите стават много прецизни? Или, ако перифразираме Георги Русев от един култов български филм: за цигани може, а за абитуриенти и младоженци не!!!

Отговорът на "Чистота":

Във връзка с поставения въпрос от ОП "Чистота" отговориха, че специализираната комунална техника е с вид специален режим на движение, като машините са оборудвани е с необходимата звукова и светлинна сигнализация. Принципно за този тип техника се правят изключения от изискванията по Закона за движение по пътищата, част от които са залегнали в Наредба 2 за организацията и безопасността на движението и дисциплината на водачите на пътни превозни средства и пешеходците на територията на Община Пловдив.

Стоянките за работниците са част от фабричното оборудване на сметовозите и са съобразени с извършването на конкретната дейност - спиране през 50 метра с цел по-бързото обслужване на съдовете за смет. 

В изпълнение на Закона за здравословни и безопасни условия на труд е направена оценка на риска от Служба по трудова медицина и са взети всички необходими мерки за неговото ограничаване. Осигурено е подходящо работно облекло, включително сигнални жилетки. Освен при постъпването на работа, в ОП "Чистота" периодично се правят инструктажи за безопасността на труда съобразно дейността, която извършват служителите на предприятието. При сметосъбирачите инструктажите са всекидневни.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).