Пловдивчанин след случка с бездомни кучета: Май ще зареждам пистолета!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (87)
13:10 / 07.08.2015
16209
За опасни кучета между пицария "Верди" в "Тракия" и новия квартал до "Лаута" сигнализира читател на Plovdiv24.bg. Ето и разказа му:

Здравейте! Вашият сайт ми е първоизточник на пловдивските новини и редовно го следя. Проблемът е следният: от седмица и нещо се прибирам пеша от работа, защото линия 10 на градския транспорт няма ранни курсове за "Тракия" - първата кола е в 6:40 на стадион "Ботев", а нощната ми смяна е до 6 часа и пътят ми пеша е 40 минути. 

Просто няма смисъл от чакане на автобуса. Обаче минавам през парк "Лаута" и излизам на поляната пред блок 253 (въпросното място), за да мина напряко. 

На тази поляна от седмица се е събрала глутница бездомни кучета около 10-ина на брой. Преди правеха проблеми на хората с домашни кучета, но тази сутрин, като се прибирах, вече налетяха и към мен. 

Първо едно куче ме доближи на 2-3 метра, после дойдоха още 3-4 песа и вече бях принуден да извадя джобното ножче и да очаквам нападение. 

Стигнах пицария "Верди" жив и здрав, но за следващия път се съмнявам да мина цял през поляната. Затова смятам първо да информирам тракийци: "Бъдете подготвени", а след това приканвам останалите пловдивчани "Имайте едно на ум, ако ще идвате в Тракия". 

Последно искам Вие като най-добрите новинари на Пловдив, да отнесете въпроса с уличните кучета, които се движат на глутници, до Общината. 

Какво смята да прави Общината с глутниците? Или годишните такси за притежание на домашен любимец се вливат директно в джоба на общинарите? Защо продължава Общината да налива пари във фирмите, които се занимават с кастрацията и овладяване на популацията сред бездомните кучета, като въпросните фирми вършат работа само на документи, т.е. хващат уличния пес, обезпаразитяват го, чипират го и го кастрират само по документи, а реално кучетата се чифтосват след това, раждат и новото поколение по съшия начин. 

Тази пролет имаше реален случай около моя блок. Женско улично куче с "обица" на ухото беше оплодено от 2 домашни кучета и след около 3 месеца вече имаше около 4 новородени помиярчета. 

Докога и тази работа ще продължи? Докога ще има улични кучета, готови да нападат хора? Или трябва сутрин да се прибираме с ятагани и пистолети, за да се опазим? 

Аз смятам пак да зареждам пистолета и да почна пак да го нося с мен. Тогава пък ще има новини "Хора изтребват улични кучета". Благодаря Ви предоставената възможност!

Сигналът ще бъде предаден в общинския инспекторат. Очаквайте развитие по темата!

Виж коментарите (87)

Още по темата (70):
29.11.2023 Първо обещание на Русинов: Ще вземем мерки за бездомните животни
12.03.2023 Глутница кучета скита в района на бившата Ботаническа градина в Пловдив
11.12.2022 Глутница от бездомни кучета тормози квартал в Пловдив
29.04.2022 Пловдивчанин: 15 бездомни кучета ме наобиколиха и не можех да мръдна
03.10.2021 Община Пловдив създава център за хуманно отношение към животните
02.04.2021 В Деня на бездомните животни от общинския приют раздават подаръци за всяко одомашнено куче
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).