Пловдивчанин се оплака от липса на вода, ВиК му отговори

Автор: Гено Петров
Коментари (3)
12:59 / 05.10.2020
3653
Читател на Plovdiv24.bg се свърза с нас, за да се оплаче от липса на вода на улицата, която живее.

"В района на улица Гълъбец от 3 седмици водоподаването се спира нерегламентирано, няма обявен срок от кога до кога и за какво. Да, в сайта на ВИК се обявяват някакви аварии, но по скоро колкото да се отбие номера. 

Опитах за 1000000 път да се свържа с ВИК. Никой не вдига телефон нито за аварии, нито за информация. На 15-тото позвъняване ми пуснаха музика и чаках около 10 минути да ме свържат, не се получи. На 20-ия път успях да се свържа с някого, който дори не се представи, а директно: "Кажи, бе, какво искаш?" Oбясних за случая, а именно: не е нормално да няма информация никъде, как къде и до кога няма да има вода.

При което ми беше обяснено, че ВИК не носили отговорност защото външна фирма свързвала нов блок към мрежата, и че те трябвало да знаят, че това не било работа на ВИК и те не били длъжни да уведомяват какво се случва (въпреки че се работи с тяхна мрежа  и услуга която те предлагат).

Той продължаваше да твърди, че фирмата била разлепила бележки, ама аз бележка на входа не видях, както и останалите мои съседи. Опита ми да попитам работниците какво се случва пък беше посрещнат с "трайте ся, когато дойде тогава". 

Сигурен съм че ще има хора, които ще ме оплюят и ще ми обясняват, че като не ми харесва да си ходя на село. Трябва да каже, че от 40 години живея в Пловдив и за мен не е нормално, в XXI век да оставяш хората без вода и без логично обяснение какво се случва и как. Отношението на служителите на ВИК няма да го коментирам, свикнали сме в България на такова отношение.

Plovdiv24.bg се свърза с Антон Гълъбов за коментар по въпроса. Той е главен инженер на ВиК-Пловдив.

"На ул. "Гълъбец" се изграждат нови водопроводни връзки от външна фирма. Това е проект съвместно с Община Пловдив. Тече смяна на водопровода. Той е доста остарял. Една такава промяна е наложителна. Ще бъде изградена и канализационна мрежа. Водоподаването ще бъде нарушено до 18:00 часа."

"Не е лесно да се ремонтира в града. Неприятно е, но е нещо, което трябва да мине, а и е за добро на нашите абонати."

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).