Пловдивчанин с кауза за обновяване на родното му село

Автор: Ивет Калчишкова
Коментари (1)
20:41 / 07.10.2023
2979
Млад пловдивчанин с кауза за подобряване визията на родното му село Ясно поле, видя Plovdiv24.bg във Фейсбук профила му. 

Лично от 25-годишният Богдан Димитров научихме, че той е последна година студент в чужбина и се прибира при семейство си за 2-3 седмици през летните месеци.

По думите му селото няма положителна промяна през годините, защото повечето жители са възрастни и не могат да променят нещо драстично.

Още от първия си ден тук, той изготвя план как да промени обстановката. Създавайки две кратки видеа с промените, които е успял да направи за 1 месец, той иска да популяризира каузата си. 

"Селото трябва да бъде чисто място, децата трябва да играят без пластмасови отпадъци. В каузата се включиха и те - дадох им четки, боя и започнаха да боядисват и чистят селото рамо до рамо с мен", каза Димитров.

На пръв поглед промените изглеждат само козметични, но със сигурност дават различен облик - поставяне на пътна табела за напускане на населеното място, пребоядисване на пешеходни пътеки, подрязване на цветя, за да се видят закрити пътни знаци и други.

От видеото се разбира, че за първи път от 20 години насам село Ясно поле има две поставени табели с българското знаме за вход и изход.

"Идеята е от някъде да започне промяната. Тя тръгва от управляващите и стига до жителя на селото, когато жителя прави нещо и го подържа 3-4 месеца и повече, но вижда, че няма промяна и в същото време почват да говорят за него, той ще спре да прави тази дейност. С този клип искам да стигна до сърцата на хората", сподели той.

За по-малко от ден видеата са споделяни и коментирани стотици пъти.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Неприятно преживяване за десетки пътници, решили да пътуват с бър...
Аварии оставиха хиляди в Пловдив и областта без вода в почивния д...
Триумфален успех на ученици от Пловдив в Рим
Предстои реорганизация на градския транспорт в Пловдив. Ще бъдат ...
Желана от цялата държава милиардна инвестиция идва в Пловдив
Удължават булевард в Пловдив с 24 милиона лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).