Пловдивчанин с интересно предложение за движението около Сточна гара

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
15:53 / 19.02.2023
5881
Пловдивчанин се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg,  за да направи интересно предложение по отношение на движението и трафика на превозни средства около Сточна гара и Централна ЖП гара. Ето какво написа той, като предостави и снимков материал, за да онагледи идеята си:

Здравейте, от няколко години следя трафика из гр. Пловдив и понякога забелязвам неща, които могат да са от полза за подобряването на трафика на възлови места.

На снимка 1 се питам защо през годините не е помислено за завиването на ляво от ул. "Авксентий Велешки" по бул. "Христо Ботев". Теренът под червения хикс на снимка 1 също може да се използва за разширяване на платното. 

По снимка 2 все си мисля, че при правилно регулиране на светофарите в тази част е възможно да се направи зелена вълна, която да позволи на водачите, завиващи наляво от  ул. "Авксентий Велешки" по бул. "Христо Ботев" да се придвижват по-бързо към жк Тракия, а на тези, движещи се от бул. "Христо Ботев" да имат опция за завой надясно по бул. "Цар Борис III-ти Обединител" и на дясно по ул. "Авксентий Велешки".

На снимка 3 си представям зелената вълна за идващите от бул. "Цар Борис III-ти Обединител".

На снимка 4 - зелена вълна за идващите от бул. "Христо Ботев" посока Военна болница.

На снимка 5 - зелена вълна на идващите от Военна болница посока Централна гара.

Всички тези предложения за зелени вълни съм сигурен, че могат да бъдат синхронизирани и направени, стига на съответните органи да им се занимава.

По снимка 6 се пренасяме на кръговото на централна гара, където виждаме тапа от коли и едно огромно кръгово, което през годините можеше да бъде намалено, така водачите да завиват наляво и да търсят алтернативен маршрут за жк Тракия, който предложих в снимка 2.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Дърво е премазало кола след силната буря в Пловдивско
"Мерцедес" се заби в дърво в "Смирненски"
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непроходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).