Пловдивчанин реши да се прави на мъж пред сина си, задържаха го пред очите на детето

Автор: Георги Василев
Коментари (59)
20:00 / 23.04.2020
55583
Пловдивчанин спря колата си в нарушение, за да отскочи до нон-стопа за кафе, но беше спипан от полицаи. Освен глоба за неправилно паркиране, те го задържаха и му наложиха наказание за проявено дребно хулиганство, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Случката е станала миналата сряда. Сутринта нарушителят отивал на работа и спрял личния си автомобил "Мерцедес S350“ на улица "Васил Левски" в Пловдив, за да си вземе от близкия магазин кафе. С него в колата пътувал и 16-годишният му син.

Мъжът пресякъл улицата и влязъл в най-близкия нон-стоп. Докато пазарувал в него, чул от магазинерката, че отвън има патрулен автомобил на полицията, а служителите от него проверявали спрелите автомобили. Когато излязъл, един от служителите на реда го попитал дали някоя от спрените коли е негова, а той отвърнал, че неговата е спряна на отсрещната страна.

Полицаят му поискал документите и двамата заедно пресекли улицата. Двамата провели разговор, в който нарушителят попитал дали ще му бъде съставен акт, а полицейският служител му обърнал внимание, че е спрял в нарушение на знак В-27, за което ще му бъде съставен такъв.

Униформеният тръгнал към патрулката, нарушителят го последвал и го попитал какъв е той да го глобява за едно кафе и му казал на висок тон да си пише каквото иска. Тогава полицейският служител предупредил мъжа за държанието и между двамата започнало говорене на висок тон и каране. Нарушителят все повече се разпалвал в поведението и думите си, за което бил отново призован от полицейския служител да се успокои и да се държи подобаващо.

Последвало устно разпореждане - лицето да застане с лице към служебния автомобил и да се успокои. В този момент другите полицаи оставили настрана проверката на останалите автомобили и се приближили, за да могат да реагират при ескалиране на ситуацията.

Мъжът продължил да говори на висок тон и да не изпълнява разпореждането. Същевременно към автомобила се приближил синът на нарушителя, който започнал да вика да не бъде задържан баща му. Другите двама полицай се обърнали към момчето да се отдръпне на страна.

В този момент ситуацията взела връх у нарушителят заради присъствието на сина му - в този момент той се обърнал към полицаят и му каза "Искаш ли да ти забия един“. Започнал да вика да го оставят намира и да се бута със служителите на реда. Малко по-късно се успокоил и без да бъде прилагана сила сам се качил в патрулна кола, за да бъде отведен до районното управление.

Там получила акт за дребно хулиганство и няколко дни по-късно бил изправен пред съда за определяне на наказанието. Тъй като не бил личност с висока обществена опасност, а и бил афектиран от присъствието на детето си, магистратите му наложили само глоба от 100 лева.

Решението подлежи на обжалване.

Виж коментарите (59)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).