Пловдивчанин посочи най-бързо застрояващата се улица в града ни

Автор: Васил Динев
Коментари (1)
16:30 / 21.07.2019
15136
Пловдивчанин потърси Plovdiv24.bg, за да сподели: Здравейте! Преди дни имаше зверска катастрофа в Пловдив. Цяла нощ кварталът беше озвучен от сирени на пожарни, линейки, полиция... Имаше размазани коли, 2 пожарни, линейки и множество полицейски коли, много стъкла, разбити ламарини, но още повече разбити съдби и страдащи хора. Това вероятно беше новина за Пловдив, но за хората от район "Южен" беше просто една предизвестена смърт, породена от бездействието на пловдивската администрация.

За мястото на събитието – кръстовището на бул. "Александър Стамболийски" и "Коматевско шосе" - са подавани множество сигнали. Точно толкова, колкото са подавани и за пешеходната пътека... само на 100 метра от там пред детска градина! И точно на нея вече има смъртен случай и блъснато дете само за броени месеци! И която в момента не съществува просто защото е точно толкова безхаберно "измита", колкото и безхаберно са подминати сигналите за въпросното кръстовище!

Бул. "Александър Стамболийски" е най-бързо застрояващата се улица в Пловдив. В момента там се намират комплексите "Южен полъх", "Южна перла", "Райски кът", "Оазис" 3,4,6 – всеки от които с над 300 апартамента, а последните – с над 1000!

Към момента се строят още 5 комплекса на въпросния булевард, с което жителите само на тази площ надхвърлят тези на средно голям български град! И цялото това население пътува по двулентова уличка с подход, състоящ се от една-единствена лява пътна лента с 10-секунден светофар!

В пиковите часове колоната от автомобили се проточва до бул. "Никола Вапцаров"! И всички тези хора чакат въпросния 10-секунден светофар... за който също толкова чакат и хората от планираните за разрастване на Пловдив квартали – "Остромила", "Коматево", "Беломорски", както и десетхилядното население на селата Марково, Първенец, Храбрино, ведно с всички приходящи от Южен околовръстен път на Пловдив.

Всички тези хора се срещат там! Където стана зверската катастрофа! Едните, чакащи да завият по бул. "Стамболийски", и другите, чакащи да влязат в града! Тези хиляди хора ги дели 10-секунден общ светофар!

Е, преди дни тези хора се срещнаха! Срещнаха се, защото масово се завива от средна лента към бул. "Стамболийски", както и се продължава направо от лява лента на "Коматевско шосе" – и двете от които действия са еднакво забранени!

Но няма кой да ги види! Или поне община Пловдив и КАТ Пловдив не ги видяха! И за което многократно са подавани сигнали и резултатът е – нула!

Нула, точно толкова кръгла, каквато беше и по повод сигналите за злощастната пешеходна пътека пред комплекс "Южен полъх", на която вече загинаха хора! И която днес не съществува! Просто е измита! Толкова бързо, колкото и кръвта на блъснатите хора – за 20 минути я нямаше! Всичко приключи!

Вероятно по съшия начин е била замита и поредната кръв на въпросното кръстовище! И животът ще продължи, до следващата жертва, до някой наш близък, роднина, майка, баща, дете! А всичко това можеше да се реши, просто с една светофарна секция! Толкова ли беше трудно..."

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).