ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин опита да спре решение на районен кмет
Автор: Екип на Plovdiv24.bg 20:30 / 22.10.2022Коментари (0)4641
©
Сигнал на читател на Plovdiv24.bg относно обезопасяването на булевард  "Свобода":

"Здравейте, пиша Ви относно решението на нашия районен кмет Димитър Колев да "обезопаси" преминаването на пешеходци по бул. "Свобода" с изграждането на повдигната пешеходна пътека, като заявява, цитирам: "Тя ще е срещу пресечката на улица "Инженер Стефан Христов Гешов“ и ще осигури безпрепятственото преминаване на гражданите към големите хранителни магазини на "Пещерско шосе". Точно на това място към момента имаме постоянно рисково пресичане от страна на пешеходци, което създава предпоставки за пътни инциденти".

Статията е "Обезопасяват пресичането на ключови места в "Западен".

Господин Колев,

като жител на район "Западен" и ежедневно използващ бул. "Свобода" в цялото му продължение както с автомобил, така и пеша, искам да изкажа несъгласието си с това Ваше решение.

Проблемът не е никъде другаде, освен във възпитанието и културата на поведение на пешеходците, защото буквално на 50 метра има пешеходна пътека със светофар на кръстовището на бул. "Свобода" с ул. "Владивосток", където те могат да преминат, а също така и до прелеза на бул. "Копривщица" (на 100 метра) има още една пешеходна пътека с велоалея.

И двете пешеходни пътеки са еднакво удобни и близко до хранителните магазини на "Пещерско шосе" (дори тази на бул. "Копривщица" е директно свързана с тях). Абсолютно излишно е да се прави нова пешеходна пътека при съществуването на две такива в непосредствена близост.

Още повече, от пешеходната алея няма излаз на бул. "Свобода", там имаше тревна площ, стъпкана от хора, които ги мързи да изминат разстоянието до двете съществуващи пешеходни пътеки в близост, непосрведствена близост при това. Аз също ходя пеша до хранителните магазини на бул. "Пещерско шосе" почти ежедневно и мога да кажа от личен опит, че и двете пешеходни пътеки са много удобни и абсолютно достатъчни за потока пешеходци.

Подходът трябва да бъде точно обратното - в ограничаването на пешеходното пресичане там и задължаването на пешеходците да използват съществуващите пешеходни пътеки, а не да се стимулира пресичането тип "мързи ме да направя 50 крачки повече, ще пресека през тревата и на забранено място, ще попреча на шофьорите и ще изложа живота си на риск, само и само да не ида да пресека на 50 метра на пешеходната пътека". Това място трябва да бъде забранено за пресичане още по-строго.

Изграждането на пешеходна пътека на посоченото място ще затрудни движението в този участък, като той в момента е един от малко останалите спокойни, безконфликтни и безпроблемни. Изграждането на такава пешеходна пътека ще затрудни левия завой на идващите от бул. "Копривщица" към ул. "Инженер Стефан Христов Гешов", като тук ще бъдат намесени и пешеходците, които ще затруднят допълнително движението и преминаването през този участък, тъй като желанието да завиеш наляво от и към ул. "Инженер Стефан Христов Гешов" ще създаде задръствания на това място и ще доведе до движение "тръгни-спри" при наличието на светофар след 50 метра, на прелез да 100 метра, които имат достатъчна инфраструктура да се осигури безопасно преминаване на пешеходците.

Град Пловдив става все по-задръстен със светофари и пешеходни пътеки на 50 метра една от друга, нека оставим поне малка глътка въздух за бързо и спокойно преминаване, поне където няма проблеми.

Затова, моля Ви, не изграждайте там съоръжение, което ще донесе повече вреди, отколкото някакви (евентуални) ползи, и то за шепа хора, нежелаещи да спазват правилника за движение по пътищата.

Благодаря Ви.

Изпращам становището си чрез www.plovdiv24.bg, защото това се оказва единственият сигурен начин човек да достигне до институциите в днешно време и да получи отговор, за което Ви благодаря!"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Втора лига сезон 2023/24
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: