Пловдивчанин обвинява заведение за бързо хранене

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
20:23 / 13.02.2023
16798
Пловдивчанин обвинява заведение за бързо хранене, че редовно наводнява мазето на къщата му. Проблемът, според Апостол Шепков, започнал след 2018 г., когато започнал да функционира павилионът на бул. "България" 142 Б до училище "П. К. Яворов", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

В двора на къщата на Шепков някога имало септични ями, но по думите му, те са укрепени и обособени като празни пространства технологично и в съответствие с изискванията за осигуряване на надеждността на ремонта на самата къща. Твърди, че наемателите на заведението са предприели строителни дейности и така са предизвикали отваряне на канала от септичната им яма към мазето на самосрутилата се къща. В резултат на това фекални води препълнили септичната яма и мазето под съборената сграда. Впоследствие се е получило просмукване и основите и мазетата на къщата на Шепков се наводнили. Имало случаи, когато се събирали до 400-450-500 литра фекални води в денонощие, изчислява той.

Миналата седмица Апостол Шепков получил предупреждение от районната администрация на "Северен", че в рамките на имота му има незаконна постройка и предстои събарянето й. "Купихме къщата през 1956 година, тази барака беше тук, тогава беше външна тоалетна" - обяснява той. Постройката обаче не фигурира в строителните книжа и тази сутрин в спешен порядък Шепков подал заявление за издаване на удостоверение за търпимост. 

"Проблемът е дългогодишен. Няколко пъти сме правили проверки на заведението след жалбите на г-н Шепков. Канализацията им е заустена към бул. "България" и няма как да наводнят неговия имот" - коментира кметът на "Северен" Стоян Алексиев.

Оказва се, че и двете страни в този спор търсят институциите, за да отсъдят кой е крив и кой е прав. Съседите на Апостол Шепков са подали жалби срещу него, че е вдигнал един етаж над къщата си и е застроил целия имот с бараки, но няма канализация и затова няма отводняване. Назначена му е обстоятелствена проверка, извършена съвместно с РДНСК. Той пък се жалва до всички възможни институции, включително е писал до КПКОНПИ.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).