Пловдивчанин мина през огромна дупка, пълна с вода! Детето плаче, жената в шок! Щетите - за над 500 лева!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (25)
14:07 / 12.01.2021
23032
Много ядосан читател потърси Plovdiv24.bg. Ето защо: "Здравейте, уважаема редакция. Обръщам се към вас с молба за публикуване на статия относно случка, която имах в неделя заедно с моето семейство. Нека ви разкажа какво точно ми се случи.

На 10.01.2020 година, шофирайки автомобила си по булевард "Васил Априлов" в посока булевард "Шести септември", влязох в огромна, скрита от водата, дупка в крайна дясна лента. Ударът беше страхотно силен и звукът от него беше оглушителен, за миг дори загубих ориентация.

Дупката, както казах, беше "маскирана от водата". Скоростта ми не надвишаваше 50 км/час. Никога не съм попадал в толкова голяма дупка и дори помислих, че няма да мога да продължа с автомобила си. Най-неприятното от всичко е, че невръстната ми 2-годишна дъщеря, возеща се в столче на задна дясна седалка, изпадна в неутешим плач и уплах.

Жена ми до нея беше в шок. Продължавайки бавно и завивайки надясно на светофара, спрях на спирката на булевард "Шести септември" до Областната управа. Там заварих друга повредена кола, на която мобилен сервиз подменяше двете спукани десни гуми, а патрулиращи полицаи скрити на сухо и топло в киата си, пишеха протокол на собственика на автомобила.

Излишно е да казвам, че валеше не много силен, но непрекъснат дъжд. Благодарение на желанието ми да отведа бързо детето ми вкъщи и да го успокоя, напуснах бързо мястото, на което спрях, за да проверя за щети (на първо четене не видях такива ) и не стигнах до разговор с униформените безделници. Най-вероятно щях да бъда арестуван за грубо отношение, защото гражданското ми недоволство се беше надигнало до безкрай.

Вчера откарах автомобила си в сервиз. Бяха установени много повреди по окачването и дори изкривен заден мост, който представлява дебела стоманена греда. Всичко това показва силата на удара и опасността за мен, семейството ми и другите граждани, преминаващи през участъка. Прилагам снимка на изкривената задна гума преди ремонта, както и фактура.

Предната гума не снимах, защото повредата не личи така добре. Не пиша това с цел да получа обезщетение - това трябваше да направя в неделя. Мога да преживея финансовите загуби, но не мога да преживея безхаберието на институциите. И затова ще задам няколко въпроса до отговорните лица.

Уважаеми господа началник на КАТ- Пловдив, директор на ОД МВР - Пловдив и вие, най-некадърен кмет на град Пловдив за всички времена, докога улиците на Пловдив, дори централни и натоварени такива, ще са изцяло под вода дори при лек и прогнозиран дъжд? В неделя нямаше улица в града, която да е отводнена.

Докога ще храним криещи се зад храстите полицаи, които живеят да ни рекетират? Защо е допуснат този огромен кратер да съществува?

Не би ли трябвало тези, които ние наричаме българска полиция, да пазят живота, здравето и собствеността на гражданите, като съобщят по вътрешна процедура на институциите и да сигнализират опасността за другите водачи?

Дори да счупят един клон от някое дърво и да го сложат там. Да направят нещо. Каквото и да е. Нещо, като граждани и служители на реда. Не. На топло и сухо в патрулката. А вие, съграждани, се спасявайте сами. Срам за пагона. Добре, че ги девоенизираха, иначе гордите български царски офицери биха се срамували да носят еднакво звание с такива мишоци.

Заставам с името си, уважаеми българи и съграждани и не изпитвам страх. Призовавам всички да се борим и бдим за общото добруване.

Стойно Кузов"

Припомняме, че неотдавна писахме за същия проблем на същото място, но явно реакция от отговорните институции няма!

Виж коментарите (25)

Още по темата (238):
23.03.2024 Препятствия по бул. "Христо Ботев" в Пловдив
26.12.2023 Предупреждение: Внимавайте ако минавате по този булевард с автомобил!
09.07.2023 Районният кмет Язов да се самосезира, не е толкова трудно
15.05.2023 Улица "Вегетарианска" в Пловдив в трагично състояние
01.05.2023 По тъмно в Кючука: Оправиха доста мизерия, но не от Общината
06.04.2023 Педупредени сте! Нова опасност дебне шофьорите в Кючука
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).