Пловдивчанин: Глобиха ме, а ми се наложи спешно да отида до тоалетна

Автор: Мариана Панчева
Коментари (10)
12:20 / 04.12.2016
17824
Водач, глобен с 20 лева за нарушение, обжалва акта си с аргумента, че му се е наложило много спешно да отиде до тоалетна, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Районният съд на Пловдив обаче отхвърли жалбата с аргумента, че няма как да се докаже възникналата в дадения ден, час и място нужда.

В документите по случая се посочва, че на мъжа е съставен акт за това, че паркирал своя "Фолксваген" в зоната на действие на пътен знак В27 ("Забранени са престоят и паркирането"), с което е допуснал нарушение на чл. 4а от Наредба за реда за спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на Пловдив. 

Той обаче обжалва, без да отрича извършеното нарушение. Като аргумент изтъква здравословен проблем и моли за отпадане на неговата отговорност.
 
Жалбоподателят е посочил, че страда от заболяване, съпроводено с чести позиви за уриниране, които не може да задържа, какъвто е получил в деня на нарушението, което наложило спешно да спре, за да намери тоалетна. В подкрепа на твърденията си представя експертно решение на ТЕЛК с диагноза латерална стена на пикочния мехур.

Според магистратите от Районния съд на Пловдив обаче този документ по никакъв начин не доказва, че на дадената дата и място е възникнала споменатата нужда, което е довело до извършване на нарушението. 

Мъжът не доказва и твърдението си, че нарушението е било за много кратко време, което евентуално да обоснове квалифицирането му като "маловажен случай". 

"Вярно е, че същото само по себе си е такова с ниска степен на обществена опасност, но това е съобразено от нормотвореца, като за същото е предвиден и също толкова (относително) нисък размер на глобата", посочват магистратите, които потвърждават наказателно постановление, а жалбата остава без уважение като неоснователна и недоказана.
 

Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).