Пловдивчани стартираха подписка до Страсбург срещу правителството и Каймаканов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
09:28 / 21.06.2013
4486
Подписка против управлението на новата тройна коалиция БСП-ДПС и Атака и срещу назначаването на Венцислав Каймаканов за губернатор на Пловдив стартира на днешния протест пред областна управа в града, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Около 20-ина човека се събраха отново на мястото и изразиха несъгласието си с управляващите. 

Пловдивчани бяха категорични, че чрез подписката ще уведомят комисията за правата на човека в Страсбург за това, че българите не искат това правителството, което управлява незаконно и с задкулисни договорки.

Цитира се и изказването на Станишев пред "Фокус", а именно: "Всичко е договорено в пакет, Каймаканов е областен управител, БСП Пловдив ще работи добре с него".

Припомняме, че деца, бебета в колички и младежи поведоха снощния 7-и поред протест на пловдивчани срещу управлението на тройната коалиция БСП, ДПС и Атака. Над 1000 човека се включиха в шествието по Центъра. Те поеха по Главната улица към бул. "6-ти септември", където се обединиха с близо 150-тата човека, идващи от областна администрация, където изразиха отново своето недоволство от назначаването на Каймаканов за губернатор. Минавайки преди това покрай централата на Атака, протестиращите по Центъра обърнаха символично гръб и скандираха "Предатели" и "Волен - еничар".

Хората издигнаха плакати с надписи: "Подмолен Сидеров, доволен Сидеров", "Ние се тук безплатно", провокирани от изявлението през днешния ден на лидера на Атака, че протестиращите в България са интернет-лумпени и са "купени" от дадена политическа сила. Плакат, на който пишеше "Толкова ли нямате поне един експерт по оставките" беше издигнал над количката на детето си млад баща, а куче с надпис "Оставете кокал и за мен" протестираше заедно със стопанката си.


Виж коментарите (3)

Още по темата (87):
14.08.2014 Новият областен управител на Пловдив встъпи в длъжност
14.08.2014 Новият губернатор на Пловдив встъпва в длъжност днес
13.08.2014 Новият губернатор на Пловдив встъпва в длъжност още утре
13.08.2014 Чуйте първите думи на новия областен управител на Пловдив
13.08.2014 Официално: Изритаха Каймаканов от Областна управа!
13.08.2014 Община Пловдив остава с един заместник-кмет по-малко
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).