Пловдивчани с ултиматум към кмета: Ще садят картофи, ако не ги чуе

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
08:22 / 12.03.2023
12341
Граждани на Пловдив излизат на пореден протест и с ултиматум към кмета. Очаква се и блокиране на движението по главни пътни артерии в града.

В сряда - 15 март, на ул. "Рогошко шосе“ в гр. Пловдив до входнo-изходната табела на града, ще се даде старт на протестно шествие с искане за незабавен цялостен ремонт на пътния участък, съобщиха от Гражданско сдружение "Заедно за Пловдив“, които са организатори на събитието. Подкрепени са от жители на града и околните села, както и от представители на бизнеса в района.

Точно в 16:00 часа ще бъде спряно движението по ул. "Рогошко шосе“, като протестното шествие ще се насочи и ще приключи до моста на гробищния парк.

Основните искания на протестиращите са:

Започването на незабавен цялостен ремонт в участъка от моста на Адата до землищната граница на Пловдив. А също и изграждане на ВиК мрежа, ново улично осветление, нова тротоарна настилка и адаптиране на пътната инфраструктура с интензивния трафик на тежкотоварни автомобили.

"Заедно за Пловдив" отправя официална покана за среща с кмета на Пловдив, Здравко Димитров, с местната самоуправа и с представители на фирмата спечелила обществения търг за ремонт на бул. "Рогошко шосе“. Жители и бизнесмени искат отговор на въпроса защо е възложена обществена поръчка за пътен ремонт в срок от 533 дни, на стойност над 14 милиона лева, а 100 дни по-късно дейностите по проекта не са започнали.

В случай на отказ за провеждането на подобен дебат жителите на Пловдив имат готовността сами да се справят с дългогодишния си пътен проблем, като в образувалите се дупки посадят картофи, които са покълнали във времето от последното решително обещание на кмета до деня на самия протест, става ясно от позицията на организаторите.

Виж коментарите (0)

Още по темата (53):
22.04.2024 Промени в маршрута на една автобусна линия в Пловдив от днес
21.04.2024 От утре частично променят маршрута на автобус заради продължаващ ремонт
11.04.2024 Общината: "Рогошко шосе" е почти готово. Читатели: Няма жив работник
там!
27.02.2024 Огромно задръстване заради реконструкцията на "Рогошко шосе"
26.02.2024 Неудобствата на шофьорите в Пловдив и областта свършват на 26 април
26.02.2024 Огромна тапа до "Скобелева майка", стотици изнервени шофьори, полиция
няма
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).