Пловдивчани протестираха срещу убийствата по пътищата

Автор: Васил Динев
Коментари (1)
18:38 / 19.07.2017
5190
Десетки пловдивчани се събраха на бул. "Санкт Петербург" за националния протест под наслов "Да спрем убийствата по пътя", предаде репортер на Plovdiv24.bg. На протеста, за който ние ви информирахме предварително, присъства и семейството на убития полицай - съпругата и двете му деца. Те носиха черни балони в знак на траур към загиналите и подредиха запалени свещи във формата на сърце върху самия булевард. Хората поискаха справедливи присъди за убийците на пътя и да спре корупцията в съдебната система, както и законодателни промени за нарушенията на пътя.

Само от началото на годината 300 човека са загинали в катастрофи у нас. По иронията на съдбата минути преди началото на протеста, който бе с един и същи начален час 17:30 в няколко града, България даде още една жертва във войната по пътищата. Жена загина при тежка катастрофа на магистрала Тракия.

Движението в платното към "Тракия" беше затворено от кръстовището на "Екскалибур". Това предизвика голямо задръстване по бул."Санкт Петербург" от ВСИ до Ескалибур.

Местата на протестите днес в цялата страна бяха специално избрани - свързани с конкретен инцидент. В Пловдив протестът бе на бул."Санкт Петербург" именно заради инцидента с блъснатия полицай, убит при изпълнение на служебните си задължения.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).