Пловдивчани превърнаха предблоково пространство в китна градинка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:43 / 21.08.2018
5677
Собственици на апартаменти в жилищна кооперация зад стадион "Христо Ботев" превърнаха предблоковото пространство в китна градинка. Озеленяването е направено с труд и средства на хората, разказа инж. Григоров за ПОТВ.

Блокът на ул. "Месемврия" № 30 е с три входа, пред единия от които има приятен кът не само за отдих, а и за радост на очите. 

С озеленяването и поддържането на градинката е ангажиран 75-годишният Илия, преборил се преди няколко години с тежко заболяване. С много труд и любов към цветята и дърветата бай Илия е започнал да оформя градинката още с настаняването си в кооперацията, разказва инж. Григоров. Сам и безвъзмездно възрастният мъж засажда, полива, коси, пръска, подхранва, почиства цветния кът, въпреки че не е изоставил и занаята си като ковач в работилницата си в Брестник. 

През пролетта вишните се отрупват с цветове и градинката става много красива. Когато плодовете узреят, живущите ги берат, допълва инж. Григоров. 

Цветната градинка пък е от няколко сорта рози, които раздава на цветари от града. В колекцията има рози от целия свят и всеки сорт е с произход и история. Сред тях е растение от Индия, чиито грудки се вадят в края на есента, лагеруват на топло и се засаждат отново напролет. Интересното на това цвете е, че след като цветът увехне до него израства нов и така през целия сезон цъфти със свежи цветове.

Освен уважението на съкооператорите във входа, нека прибавим и признателността си за това, което е направил за хората и нека има повече хора като бай Илия от "Месемврия" №30, пожелава инж. Григоров и допълва: "Дано се приближим до "Европейска столица", с това което прави дядо Илия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанка: Такива комплексари със спортни екипи и бръснати гла...
Репортерка на bTV излезе да пазарува за Великден в Пловдив, показ...
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Ето на това се казва нахалство
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).