Пловдивчани не могат да паркират пред домовете си, собственик пак пусна бариера

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (40)
06:15 / 21.07.2010
12768
Собственици на апартаменти в комплекс в район "Южен" не могат да паркират пред домовете си, тъй като инвеститор е пуснал бариера и не ги допуска до собствените им жилища, научи Plovdiv24.bgЗа проблема бяхме писали преди няколко месеца, като тогава разумът надделя и бариерата пред паркоместата, за които семействата имат нотариални актове бе вдигната.

Днес обаче живущите отново бяха изненадани със спусната бариера. Инвеститорът в комплекса бе дошъл на място и дори личният му Мерцедес бе паркиран след бариерата, но самият той се скри след идването на медиите.

Хората живеят в комплекс от затворен тип на бул. "Южен", като до домовете си могат да достигнат и паркират само, пресичайки имот, собственост на инвеститора на комплекса "Южен полъх". Бизнесменът обаче е спуснал бариера и иска такса от хората, за да достигнат до собствеността си, преминавайки през неговия парцел, широк не повече от 10-ина метра. Той предстои да бъде отчужден, за да се построи в бъдеще разширението на бул. "Южен".

Пловдивчани имат нотариални актове за собственост на паркоместата пред домовете си. Според закона до имота им трябва да бъде осигурен достъп. Бизнесменът обаче опонира, че той не им забранява достъпа, а единствено да влизат с автомобилите си. Днес на място се бяха събрали почти всички потърпевши, живеещи в кооперацията. Имаше и полиция, но те нямат правомощията да вдигат или премахват бариерата. С това ще се занимава прокуратурата. Потърпевшите вече са ангажирали адвокати, които да се запознаят с казуса и в близко бъдеще да решат спора в съда.


Виж коментарите (40)

Още по темата (16):
02.10.2015 Наглото паркиране заради "Южен полъх" продължава
23.09.2015 Стотина души се включиха в протеста на "Южен полъх" срещу бариерите
20.09.2015 Безобразно паркиране на улица "Болград" заради "Южен полъх"
01.07.2015 И Общината се намеси в казуса "Южен полъх", свалят бариерата?
01.07.2015 "Южен полъх" излиза отново на протест днес заради скандална бариера
29.06.2015 "Южен полъх" излиза отново на протест заради скандална бариера
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).