Пловдивчани масово: Общината да не мърда от площада

Автор: Георги Кирилов
Коментари (8)
11:05 / 22.03.2020
16540
Пловдивчани категорично отхвърлят искането на кмета Здравко Димитров сградата на общината да бъде преместена от площад "Стефан Стамболов“. Това сочат резултатите от анкетата на Plovdiv24.bg по темата, в която се включиха 1898 потребители на сайта.  

Припомняме, че според плана на кмета, новата сграда трябва да събере всички общински служби, които в момента са пръснати на 9 места. "В подземията на тази сграда /б.а. - на пл. "Стефан Стамболов"1/ са трепани хора. Гадно е", каза Димитров по време на общественото обсъждане на бюджета на града за 2020 г. Според него бъдещата сграда трябва да отговаря на най-висок клас бизнес сграда, със зали, паркинг, интернет и прочее удобства.

67% от гласувалите в анкетата ни обаче, категорично се разграничават от желанието на общинските служители. Това общо 1266 човека, които се гордеят със столетният архитектурен шедьовър на площада, който е строен специално за сграда на градската администрацията. Тези граждани обичат да се хвалят пред гостите си, че градската управа си има уникална сграда, а с това не могат да се похвалят жителите на много български градове.  

11% от гласувалите биха се примирили с местена на кметството, но само в бившата сграда на БНБ, която се намира в края на Главната. От администрацията категорично отхвърлят тази идея - сградата на ул. "Райко Даскалов" 51 е много красива, но не е функционална, тъй като е строена точно за банка.

8% от анкетираните биха се примирили да бъде изграден нов административен център в Гладно поле, който да бъде дом и на градската управа. Това са точно 149 пловдивчани. Това са оптимистичните граждани, които виждат край на безкрайните битки за терена. Идеята от години се вихри в общественото пространство, но на този етап остава само предизборно обещание.

6% от анкетираните смятат, че общината има място в модерна сграда в центъра на Пловдив. Дали обаче има такива терени и сгради – трудно е да се каже. Едно е сигурно – в центъра на Пловдив от години строители изяждат най-апетитните терени.

4% (76 души) са отговорили с "Да я местят, където и да е“, а 5% (87 души) не са успели да преценят дали е нужна такава промяна.

Тъй като времената са тежки, а най-вероятно от администрацията са усетили, че по-леки няма да стават и това местене може въобще да не се осъществи заради коронавируса, общинските служители са се погрижили за повече удобства и в сегашната сграда.

Виж коментарите (8)

Още по темата (12):
12.12.2021 Близо половин милион лева ще струва ремонтът на сградата на община Пловдив
27.01.2020 Георги Колев за новата сграда на Общината: Да се съобразяваме с икономическите реалности
26.01.2020 Каназирева: При конкретен договор общественият интерес трябва да е максимално защитен
26.01.2020 Тотев за новата сграда на Общината: Цялата работа е много прозрачна
25.01.2020 Йордан Илиев за нова сграда на Общината: Нека представят приемливо предложение, тогава ще обсъждаме
25.01.2020 Нова сграда или нещо друго? Николай Радев каза от какво се нуждае община Пловдив!
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).