ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчани към Yettel: Кажете коя генерация са в момента антените на покрива?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:04 / 12.04.2022Коментари (17)15225
© Plovdiv24.bg
Отговор от 90 собственици от блок "Елит 3" срещу позиция на Yettel от 21.03.2022 г. с искане за премахване на базова станция 3005:

В репортажа от 17.03.2022 г. не сме заявявали, че антените на БС 3005 са 5-та технология. Не ни набеждавайте в това, за да не си търсим правата там, където е необходимо. Кажете коя генерация са в момента антените на покрива? Всичко, казано от нас в репортажа от 17.03.2022 г., не са внушения и интерпретации.

Повече от две години ние търсим и защитаваме правата си пред различни институции единствено и само за опазване на нашето здраве , на нашите деца, бременните и бебетата с майки в парк Пловдив 2019 от вредното въздействие на електромагнитното поле във връзка с наредба №9/91 г. и последващата я от 2002 г., и чл. 73, ал. 4, т. 2, б. в от Закона за електронните съобщения.

Молим Вашите юристи да отворят Закона за устройство на територията/ЗУТ/ и да проверят законосъобразно ли е РС 4/19.01.2015 г., издадено от Директор на дирекция УТТИ и Главния архитект на район Тракия във връзка с чл. 148 ,ал. 1 и 2 и чл. 141 от ЗУТ.Разрешение за строеж се издава само и изрично от главен архитект на Община, а не на район/кметство/. Не трябва ли при това положение да се спази чл.225 /1/ и /2/ от ЗУТ и базова станция 3005 да бъде премахната. Отговаряме Ви. Вие не се отнасяте много сериозно към въпросите със сигурността на потребителите Ви.

Защо ли? Ето Ви първи факт. Защото, когато отговорите на Главния държавен здравен инспектор, РЗИ Пловдив, адвоката ни и на етажната ни собственост, тогава може да твърдите, че се отнасяте сериозно. А то е свързано с искане на РЗИ Пловдив под изх.№ 94–31–6/14.07.2020 г. до "Теленор“ да представи актуална експертна оценка за базовата станция във възможно най–кратък срок“.

До момента такава не е представена. Вие се отнасяте с неуважение към изпълнителен орган в Република България и най–вече към Главния държавен здравен инспектор. РБ е законова държава и Вие сте длъжни да се съобразявате с това. Вие имате експертна оценка от 2013 г., която е за 3G технология.


Доколкото ни е известно, антените на БС 3005 са 4.5 G технология и Вие за нея нямате експертна оценка. Това показват екраните на телефоните ни, които сме абонати на Вас. Към експертната оценка е необходимо да имате и екооценка, тъй като срещу една от антените е разположен парк "Пловдив 2019". На искането от РЗИ Пловдив от 14.07.2020 г. за експертната оценка Вие отговорихте, че се преустройвате на основание РС 4/19.01.2015. Тогава още РЗИ Пловдив трябваше да Ви санкционира, но не направи това, което ще разберете от изложението ни по–долу защо? Втори факт. От месец февруари 2020 г. досега в парк Пловдив 2019 изсъхнаха повече от 15 дървесни вида.

Това го знаят от Община Пловдив и район "Тракия", но не вземат отношение.Все засаждат и засаждат нови, а те съхнат,въпреки че в парка има автоматична поливъчна система. В момента има две полуизсъхнали туи и то на разстояние от 90 –120 м.За случващото се имаме заявление със снимков материал до Министъра на МОСВ с вх.№ 94–00–62/17.01.2022 г. , препратено на РИОСВ Пловдив и оттам в РЗИ Пловдив за отношение. Трети факт.

Главният архитект на Община Пловдив през 2001 г е превишил правата си и разрешил монтирането на фасадната антена на БС 3005, след което ДНСК разрешава стро– ежа ѝ. С тези си действия са нарушили експертната оценка, утвърдена от Първи зам.-министър на МЗ, според която всички антени са били на покривното пространство.


Тази експертна оценка е имаме на хартиен носител. Четвърти факт. Не през месец юли 2021 г. , за спокойствието на гражданите, както е отбелязано в позицията Ви, е извършена проверка. Това беше за нашето безпокойство. Тази проверка бе на 25.06.2021 г., по наша жалба до Омбудсмана на РБ, на която ние не присъствахме не по наша вина.

Въпреки изричните указания и препоръки на Омбудсмана на РБ те не бяха изпълнени от РЗИ Пловдив и РДНСК Пловдив напълно. Двете институции се отнесоха безотговорно и извършиха повърхностно проверката. Даже не са направили замервания в парк "Пловдив 2019".


Вие твърдите , че по време на тази проверка не са открити нарушения на издадените строителни книжа за базовата станция. Само компетентните органи могат да кажат дали има или не. След тази проверка от Цетин България ЕАД в РДНСК Пловдив е постъпило заявление с вх.№ Т–1794–03–617/29.06.2021 г. за започната процедура по изготвяне на инвестиционен проект за преместване на антените на друго място на покрива на сградата на асансьорната шахта. Ние не сме съгласни с този проект.

Даже да бъдат построени антените на т. н . жере /кула/, те ще са насочени директно срещу прозорците отново на повече от 64 апартамента ще бъдат в конуса на хоризонтала на ЕМП от 65 градуса. По повод недоволството ни от този инвестиционен проект изпратихме трета жалба до Омбудсмана на РБ.


По повод третата ни жалба бе организирана проверката на 17.03.2022 г. от НЦОЗА. Пети факт. На 17.03.2022 г. служителите направиха измервания на ЕМП в парк Пловдив 2019 и в апартаменти от блока ни. Резултатите от измерванията бяха в границите от 0,1 до 0,3 микровата на кв.см. След измерванията служителите на НЦОЗА установиха, че вън пред бл.77, вх. Б ги чакат две длъжностни лица от "Цетин България" ЕАД и тримата инспектори от РЗИ Пловдив. От разговора с тях служителите на НЦОЗА констатираха, че от РЗИ Пловдив са се обадили на шефа на двете длъжностни лица и той ги е изпратил на проверката.

Служителите на НЦОЗА се обърнаха към тримата здравни инспектори с думите, че са компрометирали проверката. Как може да се нарече тази компрометирана проверка от страна на РЗИ Пловдив? Утвърдена практика, порочна схема, корупционна схема или престъпна небрежност? Действия достойни за Прокуратурата!!! РЗИ Пловдив не санкционираха "Теленор", затова че не отговориха на искането им от 14.07.2020 г., защото оттогава са в тази зависима схема. Кой печели от това и кой губи? Трудно може да се докаже кой печели. То се знае кой губи!!!

Губим ние българските граждани, губим нашето здраве, здравето на нашите деца. Драга редакция, ние вече с Вас този сценарий го играем за втори път. Първият беше на 12. 03.2020 г. , когато един от същите тези здравни инспектори пред камера ни попита кой разреши построяването на блока ни срещу антените. Тогава ние му отговорихме да пита главния архитект. Същият този главен архитект е издал РС 4/19.01.2015 г. за строеж на БС 3005??? Малко разяснения по корупционната схема между здравните инспектори и инженерите от "Цетин България" ЕАД. На всяка базова станция се намира технологичен контейнер/шкаф/. Вътре в него има нещо като в т. н . “умни къщи“.

Но технологичният контейнер може да е малко по–умен. Той се манипулира дистанционно от оператора и без физическо присъствие се намалява силата на ЕМП. За измерването мобилните инженери получават от здравните инспектори деня и часа. И работата е точна. И вълкът сит, и агнето цяло!!! Браво здравни инспектори и ръкопляскания за инженерите от Цетин България ЕАД!!! Уважаеми директори от борда на Yettel, трябва да знаете, че България е правова държава и в нея има закони и наредби, които трябва да ги спазвате. В Закона за здравето има един член 117, който, ако не го знаете, Ви молим да го прегледате и да го обсъдите. Касае се за здравето и живота на най–ценното, а това са нашите деца.

Молим Ви да дойдете до гр. Пловдив, при хубаво време, и ще видите за какво става въпрос. Парк "Пловдив 2019" в "Тракия" се посещава от над 150–200 човека, от които повече от половината са деца и бебета. Каква вина имат те, за да бъдат в конуса на ъгъла по хоризонтала от 65 градуса. А хигиенно–защитната зона на антената, която е насочена директно срещу парка, е от 80,91 метра за 3G технология. В момента тази антена е 4.5G LTE, за която Вие нямате експертна оценка. Как да Ви вярваме на изложението от 21.03.2022 г., че антените не са вредни? Вие бихте ли живели денонощно и целогодишно като нас вече повече от четири години в такива жилища?

Вие много добре знаете каква е тази енергия от антените. Тя е проникваща, отразяваща се и наслагваща се. Затова има допустими дози за човешкия организъм. Защо има наредба, в която е определено времето на престоя на техническия персонал на базовите станции? Време е да вземете решение да преместите базова станция 3005 на друго подходящо място в ЖК "Тракия". Ние имаме подписка от 90 собственици на апартаменти от блока ни до Омбудсмана на РБ за премахване на БС 3005 от покрива на бл.77, вх. Б. Имаме изпратени за компрометираната проверка от Вашите служители и инспекторите на РЗИ Пловдив жалби до министъра на МЗ и до директора на НЦОЗА. Следва продължение.

10.04.2022 г., гр. Пловдив


Още по темата: общо новини по темата: 59
01.06.2023 »
21.03.2022 »
17.03.2022 »
12.03.2020 »
31.07.2019 »
21.07.2019 »
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Продължение на предишния ми коментар:При мощности от 20-45 вата дори да гушнете една такава секторна антена, няма да усетите нищо.Без значение е дали стандарта на работа е 2G, 2.5G, 3G, 3.5G, 4G, 4.5G, 5GТе просто показват вида на модулацията, разпределението на честотните канали, времевите слотове (кой колко време ще ползва даден канал).През цялото време чета за някакви норми, закони, РЗИ, КРС, изсъхнали дръвчета и други глупости.Видях, че РЗИ правят някакво измерване, но е с неподходящ уред. Той мери само напрегнатостта на полето (ЕМП). За целта се използва специализирана високочестотна апаратура, която имат само операторите, КРС и някои фирми за метрологичен технически надзор.Дори мощността на тези антени да беше около 200 вата, интензитетът на полето намаля по логаритмичен закон. Много грубо казано на 10 метра, полето ще е 10 пъти по-слабо. От друга страна 5G у нас работи на 3600Mhz, които затихват много по-бързо и проникват много по-малко във всички материали, дори в човешката плът. Поради тази причина има и винаги ще има по-малко покритие. Трябва да се компенсира с по-висока мощност, което не се прави никъде по света, нито в България заради параноици точно като вас.Всичко преди 5G в България работи на честотите от 800-2100Mhz.Микровълновите ви печки работят на 2400Mhz в затворено пространство конструирано като вълновод, което е и екранирано, на мощности над 600 вата. Промишлените микровълнови печки работят на 900Mhz и загряват много по-ефективно, защото радиовълните с тази честота проникват много по-добре в материалите.За финал ще ви кажа, че старите телефони, които работят само на 2G ("тези с копчетата"), та дори и някои от новите, когато превключат на 2G при лоши условия, излъчват от порядъка на няколко вата. В повечето случай антенната част на корпуса на телефона е плътно прилепена до главата по време на разговор. Като гледам не се оплаквате на Nokia, Apple, Samsung, защото ако и намалят мощността ще забравите за телефон извън градовете с гъсти мрежи от клетки. В същото време погълната мощност от тялото е десетки пъти по-голяма при разговор по такъв 2G телефон от колкото на 60 метра от базовата станция. Дори разстоянието на тази базова станция да не е в норма, мощностите са, и както казах няма да правят проблем дори да гушнете антената. (При 20-45 вата). Обясних и защо мощността на тази антена би трябвало да е в този диапазон. Живейте си живота спокойно, ползвайте си 5G и се радвайте на напредъка в телекомуникациите на България, защото има държави, където наскоро пуснаха 3G и тепърва имат алтернатива на ADSL.От много оплакване в крайна сметка ще махнат базовата станция и после тези на ниските етажи и долу на улицата ще съжаляват жестоко, защото може и едно обаждане да не могат да осъществят.Живейте си живота и му се радвайте!
0
 
 
Искам да се обърна специално към хората, имащи проблеми с тези антени. Ще се постарая да се изразя максимално компетентно, ако нещо съм в грешка съм отворен за корекции, никой не е безгрешен. Първо - замерва се с камъни. Тук се правят измервания. Изключително много се дразня, когато чуя "ще замерим", "замерваха". Изгледах и репортажа от март месец. До колкото разбрах, сградата на човека (и другите хора) пред камерата е построена много след поставянето на базовата станция. Радиовълните са електромагнитни вълни, много под йонизиращия и радиационния спектър, при големи мощности причиняват единствено загряване на водата. Не са напълно безвредни. Но в случая изобщо няма проблем. Колеги, които са работили с много мощни предаватели и остро насочени антени (подобни на тези за сателитна телевизия, но много по-големи) са ми разказвали са се разминавали на косъм от изпържване на някой крайник, защото са застанали пред тесния радиолъч с висока мощност. Тук говорим за сантиметри разстояние от остро насочена антена с мощности от порядъка на киловати. Въпросните антени, които ви притесняват са много по-малко насочени, наричат се секторни антени. При мобилните оператори са от порядъка на 120-65 градуса. Мощностите, които излъчват не мога да кажа с точност, защото всеки приемопредавател във всяка базова станция е настроен на различна максимална излъчвана мощност, в зависимост от разположението на другите базови станции, за да не се получава интерференция между каналите (честотите) за работа, тъй като се преизползват многократно. Въпреки това максималните мощности са от порядъка на 200 вата (което е много рядко, по принцип ги слагат в такъв режим само извън населени места, където с една базова станция се покриват огромни по площ равни полета) в повечето случаи са настроени на около 20-45 вата, какъвто би трябвало да е случая с тези антени, по-висока мощност ще причини много проблеми със съседни клетки.
0
 
 
Какви замервания, какви разрешителни ви гонят. След като не са спазени минимални разстояния от излъчвателите (антени) до зона за отдих и жилищни площи, какво има да се умува. Не им е там местото и точка. Големите разбирачи от честоти, мощности и вредност да почетат още малко и видят, как се спзват тези норми в другите държави. За сведение още през '38-ма година храната на немските войници се е затопляла с микровълнови подгреватели и са били вземани предпазни меркимерки. Били са наясно с вредното влияние на високочестотното облъчване. До днешни времена е изследвано още много и доказано вредното влияние на радиолъчението.
+1
 
 
Тема за наивници , лаици и аилякчии жалващи се до всякакви институции...Проста аналогия:..Коментираната от години 5G мрежата работи в диапазона 6-20 ГИГАхерца , а примерно жълтия цвят , който също е Електромагнитното излъчване само, че видимо е около 500 ТЕРАхерца....До сега никой не се е оплакал от това !!! Който малко от малко си има понятие от математика ще разбере....
-1
 
 
Антените са противозаконови и трябва да бъдат свалени. Става въпрос за пържилник. Излъчване към парк, в който се събират около 200 човека средно !!!!!!
+1
 
 
Простия човек се страхува от всичко, което не разбира. Никъде по света няма доказано причинно-следствена връзка за каквото и да било увреждане от радио антени, без значение от техния вид и предназначание. Ако радиоантените предизвикаха някакви проблеми, то всички щяхте отдавна да сте се изпонатръшкали, малоумници.
+1
 
 
Излъчването от телефона докато говориш или браузиш нета е десетки пъти повече, отколкото това на клетката по всяко едно време. Дали притеснените за здравето си граждани са си изхвърлили телефоните? А дали не консумират алкохол и цигари които са първа група канцероген?
0
 
 
Комшиите от 77 са мн прости и алчни добре че са новите от гетото срещу тях
0
 
 
Пределно ясно, е че тези антени са натрапчиво близо до съответния блок. Българската администрация обаче е толкова корумпирана, че е готова на всичко $$$$$$$$$ за да изпълни желанията на големите инвеститори. В този парк наистина се събират страшно много деца, майки с бебета и възрастни хора, че това е престъпление
+1
 
 
Болни мозъци, вие сте облъчени по рождение... Тези антени са последното което Ви облъчва главите, телефоните не слизат от ръцете децата ги раждате с телефони в ръцете телевизори и компютри ама ревете. Искате интернет, телевизия мрънкате като нещо спре търсите поддръжка ама антените пречат. В чужбина тези антени са през 100 метра искате развитие и в същото време толкова няма какво да правите и сте айляци че снимате покриви антени сфетофари и автомобили и търсите сензация. Няма да се махне нито тази нито друга антена. Не знам как изобщо публикуват подобни статии...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: