Пловдивчани: Как не ви е срам?

Автор: Георги Кирилов
Коментари (6)
09:10 / 05.03.2022
33228
Пловдивчани остро разкритикуваха новите придобивки в образователната инфраструктура, както сега наричат детските заведения и училищата. Става въпрос за ДГ "Снежанка", ДЯ "Детски смях" и СУ "Любен Каравелов", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Ето част от коментарите:

"Как не ви е срам, да излизате и да говорите? Къде бяхте миналото лято, когато още в началото на юни децата от "Снежанка" седяха на 30 градуса? Защото, видиш ли, забравили да проектират, че сградата ще се охлажда!!! Наложи се децата да ги разхвърлят по други градини, а родителите бяха любезно помолени, ако могат, да си гледат децата. В "Снежанка" продължава да не работят басейна, кухнята, пералното, а мазилката започна да пада!!! Даже и табелата за проекта падна!"

"Похвалете се с нещо, което сте завършили докрай както трябва и е станало по-хубаво от преди!!!"

"ДЯ "Детски смях" продължава да няма кухня. В нея имаше държавна детска кухня, която години след вашия ремонт не считате за необходимо да възстановите."

"Прекрасно ремонтираните 2 сгради на "Любен Каравелов" тази година ще приеме само една паралелка първи клас. Децата от квартала отново ще ги разхвърляме из града. Язък ви ремонтите."

"Реконструкцията на ДЯ "Детски смях" и на ДГ "Снежанка" са тотален провал! В детската ясла, както и в "Снежанка" кухненско обурудване липсва, децата ядат от кетъринг! Басейнът в "Снежанка" е не годен за ползване, лятната сцена в градината е малка и вече е почти разпаднала се! Също така още първото лято след “ реконструкцията" чилърът за охлаждане в "Снежанка" не работеше и се наложи децата да се разхвърлят в други градини… Малко е несериозно да се пъчите с нещо, което всъщност не е така…"

Всички обекти имат 7 години гаранционен срок и ако се появят дефекти, фирмата изпълнител ги отстранява за своя сметка, коментира зам.-кметът по строителство Пламен Райчев. Като пример посочи ДГ "Перуника", където обратните води изтекли в мазето и строителят направил ремонт, който сам поел.

Текущата поддръжка на обектите обаче е ангажимент на директорите. Такъв случай е появата на влага в едно от помещенията на ДГ "Снежанка". Това станало, защото сградата е с равен покрив и се е събрала дъждовна вода, а шахтата за оттичане не е била почистена.

Райчев обори твърдението, че няма охлаждане в "Снежанка" и обясни, че чилърите са монтирани близо до площадката в дворното пространство и функционират.  Съоръженията са оградени за защита на дечицата. Проблемът с ползването на басейна пък произтекъл от това, че "Топлофикация" е трябвало да вдигне температурата на водата при входа на съоръжението.

Райчев обясни още, че не във всички детски заведения има кухни, а колегата му - заместник-кметът по образование Стефан Стоянов допълни, че една четвърт от градините са на кетъринг изхранване. След пълното оборудване на кухненския блок към ДЯ "Детски смях" там отново ще има и млечна кухня и се очаква това да стане до месец и половина, уточни кметът на "Централен" Георги Стаменов.

СУ "Любен Каравелов" е профилирано училище и традиционно в първи клас се приемат деца само за една паралелка, каза Стоянов.

Виж коментарите (6)

Още по темата (257):
26.04.2024 Обновената ДГ "Десислава" бе открита с официална церемония
26.04.2024 Обновиха ДГ "Еделвайс" в Пловдив
21.04.2024 Читателка: Тази е една от най-добрите детски градини в Пловдив!
19.04.2024 Ето я най-новата детска ясла с млечна кухня в Пловдив
05.04.2024 Родители са притеснени от случващото се в детска градина в Пловдив. Директорката: Всичко е наред
18.01.2024 Родители: Бутафорно откриха детска градина, която не работи!
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).