Plovdiv24.bg представя къде и какво ще се санира безплатно в Пловдив!

Автор: Васил Динев
Коментари (10)
08:45 / 17.03.2017
22436
Община Пловдив обяви обществена поръчка за проектиране и изпълнение на строително-монтажни работи за първите блокове по програмата за подобряване на енергийната ефективност, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Стойността й е за 12 185 472 лева без ДДС, a заявки за участие се приемат до 19 април. 

Plovdiv24.bg представя на своите читатели къде и какво първо ще се санира безплатно.

Първа в списъка е многофамилна жилищна сграда на ул. "Победа" № 62, 64, 66, 68, 70, 72, бл. 56, район "Северен". За обекта са предписани следните енергоспестяващи мерки: Подмяна на дограми; топлоизолиране на външните стени на сградата с топлоизолационна система базирана на експандиран полистирен; топлоизолиране на покривните конструкции на сградата; топлоизолиране на надземни стени на отопляем сутерен с подмяна на сутеренни прозорци; подмяна на стълбищно осветление и автоматизиране на управлението му.

Многофамилна жилищна сграда на ул. "Кръстьо Раковски" № 19¬21, район "Западен"

С обследването за енергийна ефективност за този обект са предписани следните енергоспестяващи мерки: Подмяна на съществуваща стара дограма; топлинно изолиране на външните стени; топлинно изолиране на покрив; топлинно изолиране на под и въвеждане на енергоспестяващо осветление.

Многофамилна жилищна сграда на ул. "Лотос" № 2, 4, 6, 8, 10, 12 в "Изгрев", район "Източен"

Тук се предвижда подмяна на стара дограма; топлинно изолиране на външните стени; топлинно изолиране на покрив; топлинно изолиране на под.

Многофамилна жилищна сграда на ул. "Пере Тошев" № 97, вх.А, вх.Б, вх.В, район "Южен": Подмяна на съществуваща стара дограма; топлинно изолиране на външните стени; топлинно изолиране на покрив и топлинно изолиране на под.

По многофамилна жилищна сграда на бул. "Никола Вапцаров" № 124, 126, 128, 130, 132 в район "Южен" ще се подмени съществуваща стара дограма; предвижда се топлинно изолиране на външните стени; топлинно изолиране на покрив; топлинно изолиране на под и подмяна осветителни тела на стълбищно осветление.

Многофамилна жилищна сграда на ул. "Никола Карев" № 9, 11, 13, 15 в район "Южен": Подмяна на съществуваща стара дограма; топлинно изолиране на външните стени; топлинно изолиране на покрив;топлинно изолиране на под и въвеждане на енергоспестяващо осветление.

Многофамилна жилищна сграда на ул. "Стою Н. Шишков", № 2 и 4, кв. Каменица 1, бл. 4704, вх. А и вх. Б в район "Източен": Подмяна на съществуваща стара дограма; топлинно изолиране на външните стени; топлинно изолиране на покрив; топлинно изолиране на под и енергоспестяващо осветление.

Многофамилна жилищна сграда на ул. "Елба" №2, вх.В; № 4, вх.Б и № 6, вх.А в район "Източен": Подмяна на съществуваща стара дограма; топлинно изолиране на външните стени; топлинно изолиране на покрив; топлинно изолиране на под; въвеждане на енергоспестяващо осветление.

Многофамилна жилищна сграда на ул. "Вечерница" № 14, 16, 18 в район "Западен": Подмяна на съществуваща стара дограма; топлинно изолиране на външните стени; топлинно изолиране на покрив; топлинно изолиране на под и смяна осветление на стълбищата.

Многофамилна жилищна сграда на ул. "Момина сълза" № 9¬27 в район "Западен": Подмяна на съществуваща стара дограма; топлинно изолиране на външните стени; топлинно изолиране на покрив; топлинно изолиране на под и въвеждане на енергоспестяващо осветление в общите части.

Блок 251 в район "Тракия": Подмяна на съществуваща стара дограма; топлинно изолиране на външните стени; топлинно изолиране на покрив; топлинно изолиране на под; смяна осветителна инсталация в общите части (стълбищни клетки).

Блок 28 в район "Тракия": Топлинно изолиране на външните стени, подмяна на съществуващата дървена и метална дограма със системи от PVC профили и стъклопакет и топлинно изолиране на покрива и полагане на хидроизолазия.

Многофамилна жилищна сграда на ул. "Панагюрище", № 19, 21, 23, 25, 27, 29 в район "Северен": Подмяна на съществуваща стара дограма; топлинно изолиране на външните стени; топлинно изолиране на покрив; топлинно изолиране на под; смяна осветителни тела в общите части.

Многофамилна жилищна сграда на ул. "Акад. Петър Динеков" №19, 21, 23, 25: Топлинно изолиране на външни стени; подмяна на дограма; топлинно изолиране на покрив; подмяна на съществуващите осветителни тела с нажежаема жичка с нови - енергоспестяващи осветителни тела

Блок 287 в район "Тракия": Топлинно изолиране на външни стени; подмяна на дограма; топлинно изолиране на покрив; подмяна на вътрешна отоплителна инсталация и подмяна на стълбищно осветление.

Блок 26 в район "Тракия": Подмяна на съществуваща стара дограма; топлинно изолиране на външните стени; топлинно изолиране на покрив; топлинно изолиране на под; въвеждане на енергоспестяващо осветление в общите части.

Многофамилна жилищна сграда на ул. "Македония" № 7 и 9 в район "Южен": Подмяна на съществуваща стара дограма; топлинно изолиране на външните стени; топлинно изолиране на покрив; топлинно изолиране на под и въвеждане на енергоспестяващо осветление в общите части. Изпълнението на поръчката е за 160 дни.


Виж коментарите (10)

Още по темата (286):
11.04.2024 Огромни проблеми с безплатното саниране
07.03.2024 "Възраждане" иска ревизия и строга отчетност за санирането
29.02.2024 Удължиха срока за саниране на блоковете
26.01.2024 Собствениците на малък апартамент какво трябва да знаят за санирането
19.01.2024 Важно за жителите на "Западен" стартира кампания "Енергийни дни"  за
санирането
19.01.2024 Експерт обясни как се трупат точки за санирането
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).