Plovdiv24.bg представя големия проект за Тютюневия град: Ето кои улици стават пешеходни!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (1)
10:05 / 20.02.2018
9714
Plovdiv24.bg представя и втората част от проекта за реконструкция и благоустройство територията на Тютюневия град. Паралелно с ремонта на ул. "Иван Вазов" плановете по проекта за реконструкция и благоустройство територията на Тютюневия град обхващат и втора зона, която да бъде изцяло пешеходна. 

Към нея спадат ул. "Г.М. Димитров" в участъка от бул. "Христо Ботев" до ул. "Авксентий Велешки" (дължина 450 метра); ул. "Одрин" от ул. "Иван Вазов" до ул. "Цанко Дюстабанов" (180 метра дължина); ул. "Кирил Христов" - от ул. "Иван Вазов" до ул. "Цанко Дюстабанов" (180 метра); ул. "Екзарх Йосиф" от ул. "Иван Вазов" до ул. "Цанко Дюстабанов" (180 метра) и ул. "Капитан Андреев" от ул. "Иван Вазов" до ул. "Г.М. Димитров (90 метра). 

Тези улици не са с интензивна натовареност, характерно за тях е еднопосочно движение. Ширината на платната им е около 6 метра, има тротоари, вариращи от 1,5 до 2,8 метра, сочат цифрите на Общината. Настилката на пътя е от паваж и асфалт в недобро състояние. Тротоарите са с разнообразни по форма и размери плочи, които не отговарят на абсолютно никакви нормативни условия. В цялата зона шахти, решетки и прочие техническа инфраструктура ще се поднови, нови ще са и стълбовете за улично осветление. Кат цяло липсва обединяващ елемент в изгледа на улиците.

Предложението за благоустрояване на тази втора зона е свързано с превръщането й в пешеходна. За целта уличните платна ще се повдигнат на нивото на тротоарите. Единствено ул. "Екзарх Йосиф" е с характерни правоъгълни павета по пътното си платно, които ще се възстановят, за останалите улици ще се използват сиенитени павета, се посочва в заданието. 

Голямата цел е подобряване на пътната инфраструктура на квартала, което пък да даде тласък за съживяването му и тези улични пространства да се подготвят за изкуство и култура с оглед на 2019-та година. 

Виж коментарите (1)

Още по темата (88):
07.11.2023 Съдът: Тютюневият склад "Никотеа" не е паметник на културата
19.09.2023 Областният управител създава работна група за Тютюневия град
07.08.2023 Пловдивчанин: Да ни е честит поредният запален склад от клошар
04.06.2023 ЧСИ продава офиси в тютюнев склад, който трябваше да се бута
30.03.2023 Затруднен трафик в час пик заради нов строеж в центъра на Пловдив
20.01.2023 Прокуратурата с последна информация за бутнатите складове на "Христо
Ботев"
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).