ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдив става музикалната бизнес столица на България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:27 / 10.05.2023Коментари (0)2349
Пловдив е музикалната бизнес столица на България! За поредна година най-голямата българска шоубизнес конференция - SPIKE Bulgarian Music Showcase, ще се проведе в града под тепетата на 25, 26 и 27 май 2023 г., съобщиха организаторите. И поясниха:

В това издание интересът от музикалните и бизнес среди е огромен и за конференцията в Пловдив пристигат над 220 участника, от които над 40 делегати, висок ранг музикални специалисти от цял свят – включително от Канада и Япония.

И ако миналата година, когато за първи път поставихме България на световната музикална шоукейс карта и този формат беше напълно непознат, днес знаем, че това е форум, който комбинира изпълнения на живо от музиканти с дискусии, образователни програми и нетуъркинг с международни делегати от бранша.

Тяхната експертиза покрива широк спектър от важни понятия за музикалната индустрия, включително букинг на артисти и менажиране, регистрация на авторски права и отчисления, лицензиране на музика, синхронизация и дигитални технологии.

Както и в първото издание на конференцията, през деня дискусионните панели ще се провеждат в Дома на културата "Борис Христов“, а вечерите пет елитни пловдивски сцени ще приютят супер богатата, като стилове и националности, музикална програма! На 25, 26 и 27 май 2023-та следете програмата на Rock Bar Download, Бар Fabric, Temple Bar, Безистена и Римски стадион, защото там ще са изявите на всички български и международни артисти, участници в SPIKE Bulgarian Music Showcase. Пълният график и имена ще намерите на сайта spikeshowcase.com и в социалните медии на форума.

Както дискусионните панели, така и клубните вечери са напълно безплатни за посетители!

Създателят на SPIKE Bulgarian Music Showcase Боян Пинтър споделя: "През тази година, спрямо предишната, има четворно увеличение на регистрацията на делегати и повече от трикратно увеличение на заявките за участие от артисти. Ние приемаме, че това е знак от музикалната и професионалната общност за голям интерес към форума и възможностите, които той дава за комуникация между хората в музикалният бизнес и образователната функция, която има“.

Тази година, основната дискусионна програма на конференцията се фокусира върху процеса на студийната продукция, мениджмънт, продуциране на музикални фестивали, дигитална дистрибуция, управление и експлоатация на права, презентации на компании и услуги и кръгла маса с дискусии за хеви метъл музиката. Любопитно е, че тази година, световният музикален елит, който идва в Пловдив, слага специален акцент върху темата за психичното здраве и зависимостите в музикалната индустрия. Ще говорим детайлно и за начините за увеличаване на приходите за развиващите се артисти и музикални лейбъли.

Очакват ни и срещи с тотални музикални легенди! В Пловдив пристига Lennart Östlund – саунд инженер в в Polar Studios, който е музикален продуцент на албуми на ABBA, Led Zeppelin, Roxette, Chic, The Rolling Stones, Rammstein и много други.

На SPIKE Bulgarian Music Showcase сме горди да посрещнем и Edward Bicknell - легендарен мениджър на артисти, като Dire Straits, Gerry Rafferty, Roxy Music, Brian Ferry. Букинг агент, мениджър на легендарната агенция William Morris в Ню Йорк. За втора поредна година, с нас ще бъде и най-влиятелната дама на канадската музикална индустрия - Sandy Graham.

SPIKE Bulgarian Music Showcase е част от Програма Наследство на Пловдив - Европейска столица на културата.

SPIKE Bulgarian Music Showcase е подкрепен Drive Foundation Canada, Believe Music, Ara / Diapason, EMG Canada, Horus Music, PanHarmony и Blue Hills Events.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Крал Чарлз е болен от рак
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: