Пловдив си търси архитект с визии и в крак с времето

Автор: Мариана Панчева
Коментари (8)
09:35 / 22.10.2017
5034
Куп модерни умения и компетенции ще трябва да притежава новият главен архитект на Пловдив, за да е в крак с времето. Това става ясно от характеристиката, която Община Пловдив пусна по повод новия конкурс за мястото, предаде репортер на Plovdiv24.bg. След като веднъж изборът на главен архитект се провали, то сега самият кмет бе категоричен, че лично ще е против постът да остане вакантен за втори път. 

Отговорностите на поста вървят с 1000 лева среден размер на основната заплата.

Като изключим стандартните изисквания за образование, професионален опит, ранг и прочие, то  от администрацията са наложили няколко допълнителни, но ключови изисквания като:

умения за стимулиране на потребностите от разработване и реализиране на ясна нова стратегия или промяна в съществуващата; умения за мотивиране и поощряване на подчинените служители да излагат идеи и за насърчаване на реализацията им; умения за определяне на приоритетите, разпределяне и ефективно координиране на ресурсите за постигане на целите; умения за контрол на изпълнението на задачи; умения да създава организация на работата по отношение на отговорностите и да определя ясни критерии и срокове за постигане на целите и задачите; убедително представяне на позиции и аргументи за постигане на съгласие между различни страни; и не на последно място - управление и участие в екипи, които работят в сътрудничество за постигане на обща цел.

Документи за позицията се подават до 26 октомври, а конкурсът на допуснатите ще се проведе чрез защита на концепция за стратегическо управление на познатата вече от първия и неуспешен конкурс тема: "Концепция за развитие на инструментите на градско планиране за управление на проблемите на Пловдив при вземане на краткосрочни решения в условия на неконфликтност с целите на дългосрочно планиране". 

Кандидатите трябва да имат визия за Пловдив и Тютюневия град; Пловдив - Европейска столица на културата; Пловдив - зелен, екологично чист; Пловдив - желан и привлекателен град; Пловдив и прилагане на ОУП; Пловдив - устойчив град и въвеждане на ГИС система.

Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Пловдив:
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).