Пловдив ще заблести с ново улично осветление!

Автор: Васил Динев
Коментари (4)
08:50 / 25.08.2019
7044
В града под тепетата ремонтите никога не спират. Репортер на Plovdiv24.bg се свърза със ресорния зам.- кмет Златин Велев и го попитахме за коментар относно осветителната мрежа на Пловдив, по която също текат ремонти и реновации. 

Ето какво каза той: 

" В община Пловдив има дежурни телефони, на които могат да се подават сигнали за прекъснато улично осветление. Миналата година на част от таблата бяха монтирани и интелигентни контролери, при които дистанционно може да се следи състоянието на таблото, но подобни инсталации не обхващат все още целия град. Тъй че за тези зони имаме информация, а на останалите се правят периодично обходи и проверки за неработещо осветление. От 2018г. имаме сключен договор с ОП "Организация и контрол на транспота" за консумативи, предвиждащи и LED осветители. Отделно при цялостен ремонт на даден булевард се променят още от строителите осветителните тела. До момента бул. "Цар Борис III " по цялото си протежение, бул. "Васил Априлов", от бул. "Шести септември" до бул."Дунав", отсечката от бул "Шести септември"  до бул. "Копривщица",  бул. "Никола Вапцаров" изцяло, по  Коматевско шосе, както и в кв. Коматево. Подменено е и осветлението при входа от към Асеновград. LED осветлението дава много по-добри показатели като осветеност, както и е много по-икономично като консумация на електроенергия. Финансирането за подмяната на осветленитето в Пловдив е изцяло осигурено от общината. Ремонтните дейности се извършват със силите на Община Пловдив и служителите, работещи в ОП "Организация и контрол на транспорта". Разликата след извършената подмяна е видима. Основната ни цел е да гарантираме безопасност на гражданите. Сменяме осветлението и до детски градини, опасни кръстовища и пешеходни пътеки, където е висок процентът на ПТП.

Като текущи ремонти бих отбелязал входа по Цариградско шосе, като съоръженията са подменени и правим връзката им от Скобелева майка до ул. "Ландос". Приоритетно ни е също и завършването на подмяната на осветлението на бул. "Победа"."

Виж коментарите (4)

Още по темата (22):
08.02.2023 Община Пловдив спестила близо 1 млн. лв. от сметки за ток
29.09.2022 Читател: Тъмно като в Ада е при този пътен участък на Пловдив
21.09.2022 Квартал в Пловдив грейна с ново осветление
25.08.2022 Ново LED осветление в Пловдив, спестявало над 15 000 лева
08.08.2022 Смениха 2000 улични лампи в "Южен" и "Централен"
04.08.2022 Сменят цялото улично осветление в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).