Пловдив продължава битката за безопасност по пътищата, ето как

Автор: Мариана Панчева
Коментари (2)
08:55 / 19.11.2017
5431
По повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия Plovdiv24.bg попита какво планира Община Пловдив за гарантиране безопасността по пътищата в града под тепетата. 

"Следващата година продължаваме с изграждане на повдигнатите пешеходни пътеки. Те категорично имат своя ефект и се приемат добре от пешеходците. Продължаваме с подновяваме преградните пана на булевардите, за да се възпрепятства пресичането извън определените за това места. Ограничаваме скоростта около детските градини и яслите почти навсякъде в града, продължаваме с осветяването на пешеходните пътеки, както и с осветяването на цели кръстовища. По-хубавите пътища, когато се спазват правилата, също правят пътуването по-безопасно", коментира за читателите ни зам.-кметът по транспорт Златин Велев

Той разкри, че по данни на КАТ тежките катастрофи, регистрирани в Пловдив и областта от началото на годината до момента са със 148 по-малко в сравнение с миналата година (943 за 2016-та срещу 795 за 2017-та). Загиналите са с 18 по-малко, 155 по-малко са и ранените. Каква точно е цифрата само за града под тепетата, Велев поясни, че предстои да бъде направен подробен анализ. 

Припомняме, че на 19 ноември България за пореден път отбелязва Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, определен с решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).