Пловдив е като след война, погромът от паднали дървета е в целия град

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
14:16 / 26.11.2023
11801
Десетки паднали дървета, апокалиптична гледка като след война, това е останало в Пловдив след като снощи се снегът предизвика сериозни щети за хиляди левове.

От снимки и сигнали на гражданите Plovdiv24.bg видя, че в града под тепетата няма незасегнат район. Голяма част от хората винят общинското предприятие "Градини и паркове" за това, че не са направили необходимата санитарна сеч през есента, което в комбинация с тежкия и мокър сняг и все още неопадалата листна маса е допринесло до сериозното положение.

Въпреки че екипите на общинските предприятия заедно с пожарникари и доброволци са на крак  още от вчера вечерта, ще е необходимо още време докато се разчистят отломките напълно.

Ето какво споделят потърпевши:

"Върху нашият автомобил е паднало огромно дърво и от сутринта е ходене по мъките. От инстанция на инстанция. Всяка инстанция ни прехвърля на следващата. Моля за съдействие ако има някой запознат с процедурата. Необходим ни е протокол за щета, за да предявим претенции към общината."

"Ако"Паркове и градини"си изпълняваха задълженията - подрязване на дървета и отстраняване на компрометирани такива, щетите щяха да са пренебрежително малки. За какво гражданско самосъзнание говорим, след като подаваме сигнали и те са игнорирани, надявам се неумишлено!"

Освен клони, които висят застрашително на бул. "Пещерско шосе", единият светофар се е отворил да не заблуди някой, който пътува в посока "Прослав", предупреждава шофьор.

Виж коментарите (6)

Още по темата (537):
21.04.2024 Снегът отново е тук!
01.04.2024 Край на ски сезона, време е за плаж
01.04.2024 ЕVN: Спираме парното в Пловдив
25.03.2024 Познаха: Женският месец с нов каприз - сняг вали в Родопите
24.03.2024 Не е за вярване, но снегът е все по-близо до България
20.03.2024 Хиляди ликуват, новата снежна покривка е факт!
Още новини от Новини от Пловдив:
Вижте какво сервираха в Пловдив
Ужасно начало на съботния ден в Пловдив!
Бебето чака бебе другия месец
Шофьор: В час пик тук е страшно!
Заради събора "Прослав" пее и танцува" ограничават движението в ч...
Най-отровните паяци, влечуги и други екзотични животни на уникалн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).