Пловдив е "Екообщина 2018"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:26 / 11.10.2018
3300
Пловдив спечели наградата "Екообщина 2018“ в категорията "Устойчиво управление на битовите отпадъци" в раздела за голяма община. Отличието бе връчено на заместник-кмета "Общинска икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците" Розалин Петков от посланика на Франция у нас Н. Пр. Ерик Льобедел снощи на церемония във Френския институт в София.

Конкурсът се организира от френското посолство в партньорство с Министерството на околната среда и водите, Министерството на регионалното развитие и благоустройство и е под патронажа на президента на Република България.

Пловдив бе отличен за успешната и последователна политика, която общината реализира в областта на управлението на отпадъците, разделното събиране и голямата степен на оползотворяване на отпадъците – над 40 %. Журито оцени високо и проектите на община Пловдив за събиране на отпадъците от заведения за хранене, за домашното компостиране, монтирането на подземните контейнери, наличието на площадка за предаване на отпадъци от домакинствата, информационните кампании и други дейности в тази посока.

От министерството на околната среда и водите бе връчен чек за работно посещение във Франция на двама представители на Община Пловдив в края на ноември.

Това е третото издание на конкурса "Екообщина“. Наградите на церемонията снощи бяха връчени от посланик Ерик Льобедел, заместник-министъра на околната среда Атанаска Николова и заместник-министъра на регионалното развитие Деница Николова.

Сред останалите отличени са общините са Бургас, Добрич, Павликени, Кнежа и Етрополе.  За първи път бяха наградени и неправителствени организации в новата категория "Спорт и гражданско общество". Отличията бяха връчени на Ruse Go от Русе и "Черно море ултра" от Варна. България е втората страна в света, в която Франция реализира платформата за диалог между институциите "Екообщина".

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).