Пловдив домакин на втория Фестивал на способностите

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
15:48 / 12.09.2019
2217
Заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков ще открие в събота - 14 септември 2019 г. в 11:00 часа Фестивал на способностите. До 20:00 часа на Площада пред БНБ в Пловдив гражданите и гостите на града ще имат възможност да споделят радостта от живота заедно с над 300 човека с различни затруднения от цялата страна. Фестивалът на способностите 2019 / Ability Fest 2019 ще е своеобразен празник на уменията и различията, с 15 арт работилници, кулинарно съпреживяване с популярни готвачи, музика и танци. Първото издание на Фестивала на способностите премина с успех в София през октомври 2017 г.

Фестивалът ще демонстрира и уменията на хора с различни затруднения и кани всеки желаещ да се включи, без вход и без предварителна заявка. Арт работилници включват изработване на бижута, керамични фигури, значки и др.; садене на цветя; енкаустика. Всеки ще има възможност да изработи нещо с ръцете си, което да отнесе за спомен у дома. В събитието ще се включат и представители на учебни заведения по изкуствата в Пловдив. Водещ ще е Костадин Шанков - участник в телевизионното шоу Master Chef.

Организатори на събитието са Българската асоциация за лица с интелектуални затруднения (БАЛИЗ) и Сдружение Паралелен свят, с участието на мрежата от организации за хора с различни затруднения в цялата страна.

“Първото издание на фестивала преди две години даде възможност на много хора чрез съпреживяване в интерактивни занимания да влязат в обувките на хората с различни затруднения. Вярваме, че в Европейската столица на културата Пловдив тази година, заедно ще можем да направим този уникален проект празник, и че търпението, емпатията и разбирането ще заемат мястото на нетолерантността", казват организаторите и допълват: “Фестивалът е израз на нашата убеденост, че различните способности са начин да открием уникалното в човека срещу нас. А когато творим заедно, всеки е уникален и различията са ценност".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).