ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пламен Панов посрещна новия директор на Китайския културен център в София
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:44 / 23.10.2022Коментари (0)1784
©
"Като много ползотворна, застъпила разнообразни теми, идентифицирала много общи допирни точки и с перспектива за реализиране на конкретни, общи инициативи още до края на тази календарна година“. Така оцениха срещата си Пламен Панов, заместник-кмет по култура, археология и туризъм на община Пловдив и г-н  Хонг Хай – директор на Китайския културен център в София. Тя се проведе в петък в Дома на културата "Борис Христов“, а поводът за визитата е откриването на Фестивала на китайското документално кино и съпътстваща фотоизложба, представяща градовете в Китай.

Директорът бе придружаван от Ирина Белева, генерален консул на РБ в Шанхай 2011-2015, старши съветник в Българо-китайска асоциация за бизнес развитие БКАБР и и Джина Баларева, Асистент събития ККЦ, София. В началото на срещата г-н  Хонг Хай, заемащ длъжността си от март 2022 г., представи дейността на Китайския културен център в София. Културните събития през годината са с акцент върху три направления: Китайската Нова година, Есенния празник и Дните на китайската култура и туризъм. Вторият стълб на сътрудничество в България е офисът на община Нинбо в София.

Заместник-кметът Пламен Панов направи обзор за съвместните инициативи, които са реализирани до момента с ККЦ в София, както и за тези, които бяха договорени с предшественика на този пост, но не се реализираха поради ковид пандемията.

В разговора между двамата бяха засегнати теми като титлата на Пловдив – Европейска столица на културата през 2019, допирните точки с Нинбо – градът, обявен за културна столица на Източна Азия. Гостът сподели, че първия град, който е посетил след встъпването си в длъжност е именно Пловдив, а днес е четвъртото му посещение.

Той оцени този факт като показателен за отличния имидж, който Пловдив има като туристическа дестинация. Той разказа и че датата 19 май е Ден на китайския туризъм и тогава се случват много на брой и огромни по мащаб прояви в Нинбо, което е още една отлична възможност за сътрудничество с Пловдив. Стана дума и за прекрасния Симфоничен оркестър на град Нинбо, чийто диригент е възпитаник на АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев“ в Пловдив. Заместник-кметът изказа своето възхищение от китайските студенти, които в момента се обучават в Академията и които бяха участници в програмата на община Пловдив за откриването на Есенния салон на изкуствата – 2022 на Римския стадион.

Пламен Панов запозна госта с историята на Пловдив, богатото културно-историческо наследство и интензивния, разнообразен културен календар, като обърна специално внимание на трите най-големи фестивала в България, които се случват в Пловдив. Това стана повод за идеята да се направи размяна на писмена информация за културните календари за 2023 на двата града, за да се изберат възможни и подходящи събития за участие от българска и от китайска страна и споделяне на ноу-хау.

"Пловдив  е побратимен с три града в Китай. Уверявам ви, че ние много държим на тези наши дългогодишни отношения и ги оценяваме високо“, каза заместник-кметът Панов.

В края на срещата домакин и гост си размениха протоколни подаръци и си направих снимки за спомен, като г-н Хонг Хай лично показа на заместник–кмета експонираната във фоайето на ет. 2 фотоизложба, и разказа детайли за всяка една от фотографиите.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: