Пламен Орешарски: Правителството изпълни ключовите цели

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:54 / 17.03.2009
1331
Правителството постигна ключовите цели, заложени в началото на един сложен мандат- присъединихме се към ЕС, ускорихме икономическия растеж и повишихме социалната политика. Това отчете снощи финансист № 1 Пламен Орешарски пред актива на БСП в Пловдив. В срещата участваха транспортният министър Петър Мутафчиев, зам.-министрите на образованието Ваня Добрева и Кирчо Атанасов, евродепутатът Атанас Папаризов и пловдивските народни представители от БСП Захари Георгиев и Атанаска Тенева.

До края на мандата стратегическата задача е смекчаване на ефектите от световната икономическа криза по схемата за повече публични разходи в строително-монтажни дейности, посочи Пламен Орешарски. Половин милиард е кредитната линия, отпусната от правителството за малкия и средния бизнес чрез Държавната банка за развитие. Има възможност за преливане на финансов ресурс от една програма към друга, за да се осигури гъвкавост на социалната политика. Ако неблагоприятните процеси се задълбочат, съществува вариант и за още едно преразпределение на бюджета. Длъжни сме да се готвим за ситуация с намалени приходи и свиване на чуждестранните инвестиции, изтъкна финансовият министър. Той беше категоричен, че няма да има увеличение на нито един данък. Засега страната ни е стабилна благодарение на разумната си фискална политика, посочи още Орешарски, като цитира евроекспертите.

БСП има своите аргументи, с които да поиска вота на хората, обобщи народният представител и председател на пловдивските социалисти Захари Георгиев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Арх. Филип Бакалски: Има тежка деформация в баланса на разпредел...
Очевидец на катастрофата в Пловдив: Чух набиване на спирачки, тук...
Катастрофа до пешеходна пътека в Пловдив между ТИР и кола
Пловдивският митрополит Николай с историческо богослужение в Иста...
Славата им се носи в чужбина: Пловдивчанката, която създаде някои...
Гражданин за инцидента на "Руски": Време е да си зададем един въп...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).