Петър Петров: "Източен" е най-бързо развиващият се район

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:05 / 02.01.2011
2726
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Както винаги в първите дни на Нова година, така и сега Plovdiv24.bg не пропуска да срещне своите читатели с хората от властта, които са само на една ръка разстояние от проблемите им - районните кметове.

"Господин Петров е голяма работа! Личи му, че дълги години е бил даскал. Грижи се за района си като класен ръководител." Тази оценка за кмета на "Източен" Петър Петров даде читателят Rangel в коментар след поредната придобивка в района.

- Господин Петров, обижда ли Ви сравнението с класен ръководител?

- Напротив! Ласкае ме... Животът ми така се е стекъл - и като директор на училище, и на интернат, че основната ми цел винаги е била да помагам на хората. И сега е така, опитвам се да помогна, да реша проблемите им, доколкото е по силите ми.

- Какви проблеми решихте през 2010-а?

- Годината беше изключително успешна за района. Направихме много, защото събрахме близо милион от наеми на гаражи. В целия град почти няма други толкова модерни площадки като новооткритите  в парк "Чайка", "Гладно поле" и "Изгрев". Ами първата в района площадка по безопасност на движението, която направихме в училище "Васил Левски"? За мен е особено важна, защото знаете каква война се води по пътищата... Къде другаде можеха да си позволят да преасфалтират наведнъж три улици, дори бул. "Източен"? Да изградят стотици квадратни метри нови тротоари? Най-осветеният район сме - 400 нови стълбове за улично осветление монтирахме. Грейнаха улици, тънели винаги досега в тъмнина. Ремонтирахме училищата, детските градини и яслите.

- Завидя ли Ви някой, та напоследък върху Вас се стовариха какви ли не нападки и дори хвърлиха кал на съмнение върху почтеността на избора Ви за кмет?

- Още като влизах в политиката, знаех, че ще има и мръсотия. Има хора, които не искат нашата партия ГЕРБ да успее.

- Вие успявате, но имате повече гаражи, отколкото другите райони...

- Така е. Имаме. Администрацията перфектно си върши работата по събирането на наемите. Хората си плащат и ние инвестираме парите им в това, което те искат - благоустрояваме района. Иначе и големият бизнес все повече харесва за инвестициите си "Източен", при нас са най-големите търговски вериги. Нашият район е най-бързо развиващият се.

- Какво остана за 2011 г.?

- Дано успеем да построим детските ясли с млечна кухня на ул. "Вратцата" 4. Проектът, който ни струваше четиридесет хиляди лева, е готов. Много е важно да се намерят милион и двеста за изпълнението. Децата се нуждаят от тези ясли. Предвиждаме седмична грижа, защото много от родителите работят надалече. Ще облагородим и наоколо, сега има една запустяла сграда и плевели.

- Искате ли да споделите с читателите нещо лично?

- Много съм щастлив. Вдигнахме сватба на дъщерята.    

- А на Нова година къде сте?

- Ще съм с моята компания от младежките години. Заедно посрещаме всяка Нова година. Събираме се на различни места, този път ще сме в Златоград.

- Вярвате ли в старите приятелства?

- Стъпвам здраво на земята и никога не забравям откъде съм тръгнал.

- Вашата колежка от район "Централен" госпожа Райна Петрова пожела през Новата година на всеки да се сбъдне поне по една мечта. Коя Ваша мечта искате да се сбъдне?

- ГЕРБ да спечели изборите догодина, защото това ще донесе успехи на Пловдив.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Лиляната изпрати абитуриентите
Нов инцидент на мястото, на което стана фаталният сблъсък с джипа...
Станислав Цанов идва в Пловдив, говори и за лошите коментари
Шефът на КАТ Пловдив: Не съм гледал километража на джипа
Керана и още 13 млади пловдивчани с награди за 24 май
16 пъти шофьорът на джипа от бул. "Руски" е бил хващан в крачка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).