Пенсионер застреля котка в центъра на Пловдив!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (56)
11:51 / 08.06.2017
21484
Пенсионер застреля бездомна котка в супер центъра на Пловдив. Зверството станало на 2 юни посред бял ден на ул. "Опълченска". Съседи на стрелеца чули пукот, а малко по-късно пред очите им писаната се строполила, от муцунката й текнала кръв и животното починало.

Всичко се случило миналия петък около 18-18,30 часа. От съседна кооперация проехтели изстрели, които хората в квартала възприели като пукот от стрелбище. "Чух пукот като от пушка от стрелбище от едно време и видях котето как хвърчи с бясна скорост от двора. И пресича улицата. В следващия момент се обърнах и видях котето да лежи на тротоара, което е непривично за него. То не дава да се гали. От любопитство излязох да видя кой го гали, но минута по-късно вече го нямаше", разказва Жанета как е починала застреляната улична котка. 

Писанката е имала малко черно коте, което вероятно още е кърмила. Съседите на стрелеца са притеснени къде след зверството е отишло кърмачето и дали ще оцелее без майка си. Те подозират, че убитата улична котка отново е била бременна, защото в последния месец коремчето й е било наедряло.

"Умря за няма и минута. Изхриптя и почина. Бях много шокирана и не се сетих да занеса трупчето във ветеринарна клиника. От съседите знам, че този мъж стреля по уличните котки, които влизат в двора му", казва още Жанета. Ден по-късно тя е видяла как същият пенсионер замеря улични котки.

Не се знае с какво оръжие са произведени изстрелите срещу уличната котка по иначе тихата ул. "Опълченска".

"Хората ги е страх и мълчат, за да нямат проблеми. Но трябва ли да се случи нещо лошо, да улучи например дете на улицата с безразборната си стрелба, за да вземат институциите мерки?", се питат хората от квартала. Вижте целия разказ на свидетелката във видеото.




Източник: Агенция "Монитор"

Виж коментарите (56)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).