Пенсионер "забрави“ седем години брак, за да продаде къщата без да разбере балдъзата

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:00 / 27.12.2020
37340
Същинска имотна война е разиграл пловдивски пенсионер, който забрави да спомене, че седем години е бил женен, за да може да продаде жилището си без да разбере балдъзата, научи Plovdiv24.bg. Мъжът е бил даден на съд за престъпление с документи, но магистратите го освободили от наказателна отговорност и му наложили само глоба от 1000 лева.

Пенсионерът бил женен между 1989 и 1996 година, когато съпругата му починала. През 1991г. двамата си купили апартамент в Пловдив - в режим на съпружеска имуществена общност. След смъртта си жената оставила половината от своя дял на сестра си.

Мъжът бил наясно, че балдъзата придобила ¼ от имота. През 2008 г. поискал да го ипотекира – като обезпечение за кредит, който искал да тегли, но жената отказала. През 2017 г. окончателно решил да продава, без участие на балдъзата.

Намерила се потенциална купувачка, като нарушителят заявил, че е едноличен собственик на имота. Двамата отишли при нотариус, където мъжът следвало да подпише Декларация за гражданство и гражданско състояние.

Според закона, той бил специално задължен да удостовери истинността на вписаните данни. За да елиминира балдъзата от сделката, той заявил, че е женен от 2010 г. и декларирал само един предходен брак – от 1985 г. до 1986 г. Не споменал жената, с която купил жилището през 2010 г.

Сделката била приключена с този документ, но когато балдъзата разбрала, сигнализирала в прокуратурата. Мъжът бил даден на съд. Тъй като бил с добри характеристични данни и без предходни провинения, магистратите го освободили на наказателна отговорност и му наложили 1000 лева глоба.

Решението на съда може да бъде обжалвано.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).