Паркирането в "синя зона" на електромобили в Пловдив остава безплатно, но само до 3 часа

Автор: Цвети Тончева
Коментари (6)
20:20 / 27.06.2022
7821
Община Пловдив ограничава паркирането в “синя зона" на електромобили, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Промяната е отразена в Проект за наредба за изменение и допълнение на Наредба за организацията на движението и паркирането на територията на община Пловдив. Предложението се внася от кмета Здравко Димитров.

Причините, които го налагат, са съобразени с навлизането на пазара на оператори, предлагащи наемането на електрически автомобили посредством мобилно приложение и използващи преференциалното безплатно паркиране на тези МПС. Това им дава възможност да осъществяват търговската си дейност и да реализират печалба "на гърба“ на община Пловдив". Същите престояват неограничено във времето на места, обозначени за платено паркиране и по този начин възпрепятстват ползването на местата в зоната,а същевременно съответния търговец кумулира печалба от използването им.

Редно е престоят в зоната за платено паркиране да бъде ограничен за преференциално - безплатно паркиране до рамките на позволения престой от три часа. Досега електрическите автомобили спираха неограничено в "синя зона" в Пловдив и не заплащаха никаква такса. 

По отношение на служебните паркоместа, предоставяни от Общината по реда на чл.16а от Наредба за изменение на Наредба за организацията на движението и паркирането на територията на община Пловдив, се върви към ограничаване безплатното предоставяне на такива паркоместа и това е първата крачка в тази посока, като се намали времето за ползването им в рамките на работното време и работната седмица.

Виж коментарите (6)

Още по темата (265):
21.04.2024 Множество злоупотреби с инвалидни стикери в Пловдив
16.04.2024 Ударна ревизия на служебните паркоместа в Пловдив
01.04.2024 Проблемът с паркирането в Пловдив се задълбочава
10.01.2024 Пловдивчанин: Висша некадърност! Нямат право да слагат скоба на такава
кола!
05.10.2023 Въведоха системата за умно паркиране в Пловдив
28.08.2023 Важно съобщение за шофьорите за синята зона в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).