Парк "Лаута" се превърна в арена на битки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:14 / 17.06.2023
3716
Кметът на "Тракия" Костадин Димитров приветства участниците и гостите на фестивала "Пловдив – древен и вечен: история, етнология, култура и изкуство“, който се провежда днес и утре в парк "Лаута".

"Пловдив е един от най-древните градове в света и най-старият жив град в Европа. Почти всички исторически епохи са оставили своя траен отпечатък, който днес виждаме в многобройните паметници на културата от Античността, Средновековието, Възраждането. Именно за това мястото на това атрактивно събитие е точно тук. Искам да Ви поздравя за това, че сте пазители на традициите и духовността", заяви кметът на Костадин Димитров и пожела успех на петото издание на фестивала. 

Всеки път, когато сме тук, усещаме вибрациите на Пловдив, на Филипопол, на всичко, което е било преди нас и сме много развълнувани, споделиха организаторите. 

Чрез възстановки участниците ще разкажат за отминали епохи, ще покажат характерни дрехи, оръжия и традиции.  Днес и утре парк "Лаута" ще се превърне в арена на битки и демонстрации на всички аспекти на бита в Античността и Средновековието - храна, напитки, занаяти, музика, танци, стрелба с лък, езда, битки, етнология и култура.

В събитието участват близо 200 възстановчици от България, Англия, Франция, Германия, Хърватия, Сърбия, Румъния и Унгария.

Фестивалът "Пловдив - древен и вечен: история, етнология, култура и изкуство" се организира от сдружение за исторически възстановки "Филипопол" с финансовата подкрепа на Община Пловдив като част от Културния календар за 2023 г.

Виж коментарите (0)

Още по темата (7):
06.04.2024 Страхотно събитие днес и утре в Пловдив
16.06.2023 Древният Пловдив оживява с 200 воини от Античността и Средновековието
26.05.2023 Древният Пловдив оживява с 200 воини от Античността и Средновековието
28.05.2022 Зрелищни рицарски битки и автентични оръжия в парк "Лаута"
27.05.2022 Започна фестивалът "Пловдив – древен и вечен"
26.05.2022 Показват раннохристиянска литургия в Епископската базилика
Още новини от Новини от Пловдив:
Въвеждат временна организация на движението по пловдивски булевар...
Автомобил блъсна пешеходец на булевард "Руски" в Пловдив
Безплатен фестивал започва в Пловдив от днес
Ограничават движението в Стария град
Фолклорно събитие ще разтърси Прослав
Известна рожденичка имаме и днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).