Парите на "Източен" - достатъчни за почти всичко

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
08:57 / 22.02.2017
1634
680 000 лева за ремонт на улици, тротоари, паркинги и междублокови пространства ще инвестира администрацията на район "Източен" през тази година, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

Гвоздей на тазгодишната строителна програма ще е образцовият паркинг между бул. "Източен" и ул. "Славейна". "От тям вече премахнахме 70 гаражни клетки, сега ще изградим паркинг за около 150 коли", разказа кметът на района Николай Чунчуков

И още - със средствата се предвижда ремонт на тротоари и настилки в пространството между улиците "Вратцата", "Преспа", "Герлово" и "Лотос", на ул. "Бъндерица", както и в пространството между улиците "Кедър" и "Ракита". С 60 000 лева пък ще бъде изградена нова детска площадка на ул. "Преспа". 

Като цяло в програмата са заложени около 40 000 лева за ремонт на детските площадки в цялата територия на района. Около 15 000 лева пък за отделени за поддръжка на уличното осветление. Около 1 500 000 лева е цялата капиталова програма на района, 615 000 лева от тях собствени средства. 

"Искам да апелирам към жителите на района да идват и да споделят проблемите си. Администрацията е отворена към разговори. Имаме намерение да проведем и няколко изнесени срещи в квартала, за да може на място хората да поставят своите въпроси за всичко, което ги вълнува. 

Средствата, с които разполагаме, са достатъчни и могат да бъдат удовлетворени исканията им. Искам да благодаря и на кмета, че направи всичко възможно да разполагаме с тези средства", заяви още Чунчуков. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).