Пак се сдърпаха за паркирането, съветниците решават този месец

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
09:17 / 01.03.2010
4243
"Архитект Недевски да си гледа сградите и да не дава акъл кой може да управлява и стопанисва паркирането в Пловдив", така заместник-кметът Руси Панчев - председател на комисията, изготвила концепцията за организация на паркирането в града, коментира пред Plovdiv24.bg последните изяви на трипартийната група в Общинския съвет, включваща ССД, ЗС "Александър Стамболийски" и Гражданския съюз за нова България, водена от арх. Атанас Недевски.

В началото на миналата седмица групата обяви предизвестената според нея неефективност от предложената концепция, за която неочаквано за широката публика Славчо Атанасов получи подкрепа и от лидера на ГЕРБ Иван Тотев, и от цялата кохорта на "Атака" начело с най-личния им представител - депутатът и заместник-председател на Народното събрание Павел Шопов, обединили се около кметския призив: "Да спрем лапачката от паркирането!"

Това беше отбой след драматичната пресконференция, която Plovdiv24.bg подробно отрази, когато всички политически групи в местния парламент - воглаве с войводската партия на кмета, въстанаха срещу концепцията като нескопосана. Оказа се, че тя всъщност било много хубава, защото парите от паркиране в новата синя зона и извън нея щели да бъдат калкулирани като приходи за общината чрез "Общинска охрана", която да се преструктурира от търговско дружество в общинско предприятие. Дани Каназирева всъщност заяви, че нямало промяна в позицията на ГЕРБ, кметът гарантира подкрепата на ВМРО, а съветниците от БСП получиха сигнал от София - депутатът им Захари Георгиев ги подкани да преосмислят първоначалната си теза.

Единствено групата на арх. Недевски остана на същата си позиция: синята зона - на концесия с гарантиран приход от 600-700 хиляди лева годишно, а паркингите - на стопанисване от ново общинско предприятие, различно от "Общинска охрана", която да си гледала своята охранителна дейност.

Остър въпрос по този повод отправи към кмета на последната общинска сесия съветникът Любозар Фратев: "Г-н Атанасов, през последните две години бяхме свидетели как променяхте мнението си под давлението на различни политически групировки и партии. Независимо че решение по проблема с паркирането ще вземат общинските съветници, артикулирайте ясно пред нас своята позиция."

Кметът истински се разсърди. "Няма да позволя да петните името ми. Долнопробна лъжа е, че се поддавам на политически внушения. Имам волята да обърна несправедливия процес от началото на демокрацията и всички пари от паркирането да се вливат в бюджета, от който зависи благоденствието на Пловдив", не остана длъжник той.

"Гражданите са на наша страна - предпочитат всички пари от паркиране да остават за общината, отколкото да пълнят частни джобове. Около 300 хиляди лева от тазгодишния бюджет са планирани за подмяната на светофари. Трябва ми най-малко милион, за да няма оплаквания, че тук или там спряло да мига. Не е ли по-добре да си вземем ние парите от паркирането? Непрекъснато ни оплюват. Да предложат нещо по-добро", сложи засега точка по темата Руси Панчев.

Кметът обеща предложението да бъде внесено и да се гледа от Общинския съвет на една от предстоящите мартенски сесии.


Виж коментарите (5)

Още по темата (265):
21.04.2024 Множество злоупотреби с инвалидни стикери в Пловдив
16.04.2024 Ударна ревизия на служебните паркоместа в Пловдив
01.04.2024 Проблемът с паркирането в Пловдив се задълбочава
10.01.2024 Пловдивчанин: Висша некадърност! Нямат право да слагат скоба на такава
кола!
05.10.2023 Въведоха системата за умно паркиране в Пловдив
28.08.2023 Важно съобщение за шофьорите за синята зона в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Дърво е премазало кола след силната буря в Пловдивско
"Мерцедес" се заби в дърво в "Смирненски"
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непроходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).