Оттеглиха предложението за частен паркинг в "Западен"

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
09:59 / 22.10.2020
3160
Зам.-кметът по "Устройство на територията и общинска собственост" арх. Невена Балчева оттегли предложението за даване на общински терен за изграждане на паркинг в район "Западен", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Преди това кметът на район "Западен" Димитър Колев, който научил вчера за предложението, от микрофона в заседателната зала призова вносителя да го оттегли. "Смятам, че общественият интерес не е защитен и предложението не е прецизирано. Тръгнала е подписка сред хората" - посочи Колев. В отговор арх. Балчева заяви, че точката ще бъде оттеглена за преразглеждане и запазване на общностния интерес. 

Срещу паркинга се изказаха съветниците Георги Величков и Димчо Петров. "Ако решим да правим паркинг, общината да инвестира 65 000 лв. и да печели по 15 000 лв на месец" - посочи Величков.

По предложение на Димчо Петров изказване направи Тони Стойчева, която живее в непосредствена близост до въпросния терен. Стойчева каза: "Г-н Тиков построи болницата без да предвиди терен за паркоместа, впоследствие закупи празния терен пред бившето ХЕИ, 2 лв. на час, но стои празен, денонощно. Сега иска да вземе единствената зелена площ и да го превърне в платен паркинг. 

Не желаем да плащаме 2 лв. на час, отдавайки го под наем, вие ни лишавате от единствената зелена площ. Направихме подписка с 600 човека, за да изгради пешеходна пътека, разбрахме от г-н Колев, че това предстои. Целият квартал е настръхнал срещу предложението, всички съседи са готови да подпишат подписката. Добре помислете дали има изобщо нужда от такова нещо. Не сме съгласни да се прави частен платен паркинг.".

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
22.10.2020 Димитров: За 8 месеца направихме 1500 паркоместа, до "Пълмед" също трябва да има
22.10.2020 ВМРО: Община Пловдив задоволява частни интереси
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).