Отпуснаха пари за ремонт на Спортното училище в Пловдив

Автор: Петър Дучев
Коментари (0)
15:22 / 26.10.2023
1250
Министерството на младежта и спорта осигури 6 милиона лева, с които да бъдат ремонтирани пет от шестте спортни училища, чиито принципал е ведомството.

През последните години условията за учебно-тренировъчен процес на децата все повече са се влошавали, достигайки изключително тревожно състояние. В същото време държавата е неглижирала проблема и не е оказвала необходимата подкрепа. По инициатива на министър Димитър Илиев бяха предприети действия, за да се окаже необходимата помощ на училищата в София, Пловдив, Варна, Плевен и Русе, съощават от спортното ведомство.

Заделеният финансов ресурс ще бъде предоставен на директорите им, които по законен и целесъобразен начин следва да възложат изпълнението на необходимите ремонти. По този начин спортните училища ще бъдат приведени в състояние, отговарящо на нуждите за провеждане на нормален учебен и тренировъчен процес. "Не мога да повярвам, че за толкова много години никой не се е погрижил за условията, в които се подготвят бъдещите шампиони на България“, заяви министър Димитър Илиев.

Заделените 6 милиона лева са осигурени като резултат от много по-внимателната, икономична, ефективна и целесъобразна политика, която ММС води по отношение на паричния ресурс, предоставен от държавата. Това показва, че при добро управление, основано върху прозрачни и публични правила, е възможно и ще има достатъчно финансиране за българския спорт. В този контекст изпълнени са също ангажиментите към спортните федерации и клубове като успешно се реализират всички управлявани от министерството програми.

Виж коментарите (0)

Още по темата (942):
08.04.2024 Николай Денков пред посланици: Корупцията в България е свързана с Русия
07.04.2024 Карлос Контрера: Лена недоволства от състава на служебния кабинет
07.04.2024 Браншови организации настояват Зарица Динкова да остане министър на туризма
05.04.2024 Петков: Борисов и Пеевски изнагляха
05.04.2024 Живко Коцев оттегля оставката си! Била подадена под натиск
04.04.2024 Главният секретар на МВР проговори защо е подал оставка
Още новини от Новини от Пловдив:
ПТП затапи Околовръстното на Пловдив
В Пловдив ГЕРБ-СДС откри кампанията си за изборите на 9 юни за ст...
Почина проф. Петър Луканов
Официално: "Рогошко шосе" е отворено за движение
Полицаят, взел 50 лева подкуп, бил награждаван за отказан подкуп
"Дефиле вино и гурме" започна в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).