Отнеха разрешително на известна дюнерджийница в Пловдив, но не завинаги

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:36 / 28.02.2019
42324
В съдебна битка влязоха заведение за бързо хранене "Савана" (до училище "Пейо Крачолов Яворов") и районната администрация на "Северен". Според решение на Административния съд кметът на района е издал заповед за отнемане разрешителното за ползване на общинска площ с цел разполагане на маси на дюнерджийницата. Причината - разрешителното е издадено на "Савана", а се ползва от две фирми, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Всъщност "Савана" се обединили с друга фирма и заедно стопанисват обекта с цел по-добро управление и развитие. Районната администрация на "Северен" не била уведомена обаче за това обединение, заради което наложила отмяната на разрешителното. 

Според съда и тълкуването на закона обаче действително се забранява друго лице да използва предоставения обект, но няма забрана за обединяване на две търговски дружества за постигане на по-добри търговски резултати. Така административните магистрати всъщност отменят заповедта на кмета на "Северен" за отнемане на разрешителното за разполагане на маси на открито на общински терен. А дюнери "Савана" остават да работят до гимназията. Решението може да бъде обжалвано пред ВАС в 14-дневен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).