Отложиха делото срещу подкупните от ДАИ Пловдив, двама от адвокатите сериозно болни

Автор: Цвети Тончева
Коментари (2)
11:27 / 20.10.2021
3164
Отложиха делото срещу тримата инспектори от ДАИ - Пловдив, които бяха арестувани за искане и вземане на подкуп от транспортни фирми, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Оказа се, че двама от обвиняемите са без защитници, тъй като са болни.

Бившите инспектори Димитър Янакиев, Станко Милушев и Паун Тенев пристигнаха лично в съда, но само един от тях беше с адвоката си. Оказа се, че адвокат Кутрянски, който защитава Паун Тенев, е болен и дори е постъпил в болница и до 5 ноември ще отсъства, видно от представения болничен лист в съда.

Адвокат Руменов, който защитава Станко Милушев, също не е добре, претърпял е травма и е на домашно лечение. Стана ясно, че са му поставени два стента на сърцето.

По този начин обвинените са лишени от правото им на защита, ето защо съдът отложи и насрочи делото за 23 ноември 2021, от 9 часа.

В съда дойде само единият от защитниците – адв. Стефан Левашки.

Тримата обвиняеми бяха арестувани при спецоперация на ДАНС и Икономическа полиция след разследване със СРС-та и сигнали на превозвачи, които твърдят, че са били изнудвани да плащат различни суми пари с цел да се прикрият техни нарушения, както и при комплексни проверки на фирми и тирове.  

Димитър Янакиев, Станко Милушев и Паун Тенев са привлечени като обвиняеми за това, че от 2017 година до юли 2019 година, в качеството си на длъжностни лица – инспектори в Областен отдел "Автомобилна администрация“, гр. Пловдив, сектор "Контролно административна и наказателна дейност“, са приели дар, който не им се следва, за да не извършат действие по служба – да не съставят актове за установяване на административно нарушение по Закона за автомобилните превози при извършени контролни проверки на три фирми, като деянието е извършено чрез изнудване посредством злоупотреба със служебното положение.

За следващото заседание ще бъдат призовани и свидетелите по делото. Очаква се те да разкажат пред съда подробности от престъпната дейност на тримата обвиняеми.

Виж коментарите (2)

Още по темата (23):
25.10.2023 Без право на обжалване: Трима инспектори от ДАИ Пловдив влизат в затвора!
04.10.2022 Тримата инспектори от ДАИ Пловдив не искат в затвора
18.02.2022 Прошка няма: Трима инспектори от ДАИ Пловдив влизат в затвора!
28.04.2021 Спешно оперираха един от подкупните инспектори от ДАИ
16.11.2020 Служителите на ДАИ Пловдив, обвинени за взимане на подкупи – болни и под карантина
28.09.2020 Мистериозни торби с месо и пари едва не спънаха делото за рушветите в ДАИ Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).