Откровено писмо на преподавател за порочни практики на път да "взриви" пловдивски ВУЗ!

Автор: Васил Динев
Коментари (5)
11:20 / 29.05.2018
25034
Бивши и настоящи студенти от
УХТ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
С Plovdiv24.bg се свърза преподавателят по "Компютърни мрежи" Янислав Картелов. Чрез нашата медия той поиска да съобщи за порочни практики в Университета по хранителни технологии: "Здравейте, приложено Ви изпращам моята позиция по отношение на проблем, който съществува в Университета по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив. До момента бях служител на университета, като извеждах дисциплините: "Комптърни мрежи", "Операционни системи", "Компютърна графика"...

Стана модерно академичните организации да популяризират дейността си с все по-интригуващи целевата аудитория методи - например джипа, който ВУАРР дава на щастливия факултетен номер. Но все пак подхожда ли на друг пловдивски ВУЗ, доказан във времето, като УХТ, с четири пъти по-дългогодишна история и традиции да участва в чак толкова агресивна рекламна кампания? Университетът не страда от критична липса на кандидат -студенти и това е добре. Но да видим тогава какво може да направим за вече обучаващите се? Все пак колкото по-доволни студенти, толкова по-вероятно е да има нови и още желаещи. Въобще недоволни студенти не трябва да има. Всеки записал се факултетен номер е щастлив.

Казано на съвременен език, нужна за студентите е една промоция: По принцип трябва да учим материал по дисциплините в специалността, която сме си избрали. Да, но това може да ни създаде известни затруднения в даден момент, но защо да си създаваме затруднения? А и защо въобще да учим, като ние вече знаем всичко, освен това сме щастлив факултетен номер. Какво да правим в подобна ситуация?

Достатъчно е да си изберем преподавател, когото не харесваме.  Дисциплината така или иначе вече я знаем и не е нужно да полагаме каквито и да е усилия.  Ще я преминем със заяждане, оплаквания и заплахи към преподавателя. Ако това не помогне веднага, то достатъчно е да пуснем жалба срещу него и готово! Ръководството на университета непременно ще помогне. Това ни гарантира специален изпит само за нас и висок успех на него, от почти 3 до 6  - веднага!

Звучи ли абсурдно? Може, но пък е вярно!  Специалността "Компютърни системи и технологии" е достатъчно престижна и модерна, за да изпробва всяка подобна новост. Тази "промоция" не направи изключение и вече е проверена и доказана от двама студенти на УХТ – Пловдив. Не е лошо да напишете оплакването и от името на цяла група, въпреки че искате да се възползвате от "промоционалното" изпитване само вие. Съдържанието на самото оплакване няма особено значение, например може да кажете, че преподавателя, когото не харесвате, води занятията си с краката нагоре. Може да кажете, че ви е ясно какво как и защо трябва да правите, но всичко това изобщо не ви харесва, все пак нали сте студент, който вече знае, освен това си плаща и семестриалната такса. Не би следвало при това положение някой преподавател да се опитва да работи с него. 

Моят съвет, уважаеми студенти на УХТ, е - задължително  използвайте тази "промоция" сега - в периода на нейната активност. Не е напълно гарантирана, защото за успеха на подобна акция помагат и други фактори, но висок шанс съществува – опитайте! Така или иначе няма какво да изгубите, а ако все пак  благодарение на опитите за прекомерно използване на промоцията ще се наложи на ръководството да я прекрати, то тогава ползата ще бъде за всички останали студенти, които имат желание, воля и искат да се обучават нормално!

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).